SVETI URBAN

OLDTIMER TRAKTORI Stjepan Belić iz Otoka provozao svoj Steyr 180a do Svetog Urbana

'Trebalo nam je dva i pol sata od Otoka do Svetog Martina na Muri'

U nedjelju, 18. kolovoza na Rokovskom proštenju i 21. Međunarodnom susretu traktora oldtimera u Svetom Urbanu susreli smo veselu ekipu iz donjeg Međimurja – Stjepana Belića, sina Damira Belića i Božidara Kočiša iz Otoka te Filipa Sklepića, Ivicu Blažinčića i Mirana Ciglarića iz Preloga.

Kad smo već u gornjem kraju…

Okupljeni oko prekrasnog zelenog traktora Steyr 180a i još zanimljivije prikolice, pričali su o svojim dogodovštinama od prethodnog dana.

Naime, u subotu, 17. kolovoza u obližnjem Svetom Martinu na Muri sudjelovali su u Povorci starih zanata i običaja gdje su predstavljali šoštare, odnosno postolare. Zato im je i prikolica bila uređena na vrlo poseban način.

Kako su slavili do kasnih noćnih sati, kako kažu, više im se nije isplatilo vraćati u donji kraj pa su odlučili prespavati na prikolici, pod vedrim nebom. A drugi dan ujutro iskoristili su priliku i prijavili se na 21. Međunarodni susret traktora oldtimera u Svetom Urbanu te nastavili turneju po gornjem kraju. Svaka čast!

Panoramska vožnja traktorom po Međimurju

Ekipa iz Preloga i Otoka nas je zaintrigirala – panoramska vožnja traktorom oldtimerom po Međimurju možda bi mogla postati novi turistički proizvod. “Trebalo nam je dva i pol sata od Otoka do Svetog Martina na Muri.

Radi se o brzini od 22 kilometara na sat uz nekoliko stajanja. Ako se vozite iza na prikolici, možete na miru razgledati cijelo Međimurje”, rekao nam je vlasnik Steyra Stjepan Belić iz Otoka.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije