brojne intervencije

FOTO Vatrogasci Varaždinske županije nakon jučerašnjeg nevremena imali pune ruke posla!

Jučerašnje nevrijeme Međimurje je zaobišlo no zato je pogodilo Varaždinsku županiju gdje je najviše posla bilo s palim stablima i oštećenim krovištima

Sjever Hrvatske poharalo je jučer nevrijeme. Padala je obilna kiša, puhao jak vjetar, a u nekim je mjestima pala i tuča, piše Varaždinski.hr.

Županijski centar Varaždin zaprimio jučer više dojava građana o posljedicama olujnog nevremena praćenog vjetrom na području Varaždinske županije, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite RH.

Dojave su se odnosile na pad stabala na prometnice, oštećenja krovišta, oštećenje električne mreže te oštećenje vozila usred nevremena, a zaprimljene su iz naselja Salinovec, Varaždin Breg, Gornji i Donji Kućan, Poljana Biškupečka, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Donji Kneginec.

O nevremenu je izvijestila i Hrvatska vatrogasna zajednica

– Dana 18. kolovoza u poslije podnevnim satima područje Varaždinske županije zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom koje je uzrokovalo pad stabala te oštećenja krovišta. Ukupno je zabilježeno 32 tehničke intervencije gdje je ukupno angažirano 108 vatrogasaca s 37 vozila iz JVP Varaždin i DVD-a Beletinec-Krušljevec, Donji Kneginec, Gornji Kućan, Jalkovec, Kneginec Gornji, Kućan Donji, Lužan Biškupečki, Maruševec, Salinovec, Sveti Ilija, Trnovec i Varaždinbreg. Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara – izvijestio je HVZ.

S tim problemima u koštac su se uhvatili brojni DVD-ovi diljem županije

Maruševečki vatrogasci uklanjali su stablo srušeno na prometnicu.Isti posao čekao je i članove DVD-a Beletinec – Krušljevec.DVD Gornji Kućan posla je imao s oštećenim krovištima.DVD Varaždinbreg također. Što se tiče današnje prognoze, Državni hidrometeorološki zavod najavio je nova moguća nevremena.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije