Otvorena izložba radova mladog likovnog stvaraoca Jakova Skoka

Prošle srijede (20. lipnja 2012. godine) u Vijećnici Općine Šenkovec otvorena je izložba radova mladog likovnog stvaraoca Jakova Skoka. Jakov Skok danas ima 14 godina, a svoje likovno umijeće široj javnosti prvi puta je pokazao ilustriravši kao sedmogodišnjak slikovnicu “Pijetao Grozdan i pet priča” čiji je autor Žarko Skok, njegov otac.

Jakov je od najmlađih dana bio uključen u Škole animiranog filma u Čakovcu (ŠAF) gdje njegov talent nije mogao proći nezapaženo. Vrlo strpljiv i precizan, Jakov uz svoje prijatelje Luku Lesjaka, Krunoslava Lesara, Maria Hozjana, Ivana Vinščaka i Matiju Resmana, iskazao na finalizaciji animiranog filma “PAS I BUHA koji je 2009. godine dobio 1. nagradu na međunarodnom festivalu REEL TEENS u New Yorku.

Godinu dana kasnije završava svoj samostalni film “Baka muholovka” koji je prikazivan i nagrađivan na brojnim festivalima. Zanimljivo je što Jakov nije samo likovni umjetnik već posjeduje i velik talent za pisanje literarnih djela. Nebrojeno puta Jakov je nagrađen za svoj likovni i književni rad.

U županijskim tjednicima često su mu objavljivani literarni radovi uz koje je sam osmišljavao ilustracije. Prošle godine Jakov je na Državnom natjecanju u Opatiji osvojio 4. mjesto u poznavanju hrvatskog jezika.

Otvorenje izložbe Jakova Skoka započelo je uvodnim riječima i dobrodošlicom načelnika Vladimira Novaka, koji u svakoj prilici pruža potporu promociji  rada i uspjeha mladih, a nakon njega  program je predstavio njegov moderator Tihomir Benčić.

Na početku programa vijećnicom su odzvanjali zvuci gitare i pjesme pobjednika “Naj glasa” Osnovne škole”Petar Zrinski” Šenkovec, mladoga “maturanta” Hrvoja Goričanca, koji je pjevao pobjedničku pjesmu istoimene ovogodišnje manifestacije. Nešto starija, gimnazijalka Julija Jančec izvela je međimursku narodnu pjesmu a capella, dakle bez muzičke pratnje.

Lea Šprajc učenica gimnazije i muzičke škole, dala je svoj doprinos programu autorskom pjesmom izvedenom uz pratnju gitare.

Skromno, u nekoliko rečenica Jakov Skok predstavio je film koji smo odgledali “Pas i buha”, nagrađivani animirani film, kojeg je Jakov radio sa prijateljima u Školi animiranog filma u Čakovcu.

Na kraju programa, mentor mladog Jakova u području likovne kulture, profesor Josip Mihalković osvrnuo se na likovni izražaj Jakova, pohvalio je ukupan multikulturalan rad mladog stvaraoca i zaželio mu daljnji  uspješan rad.

Najavnim listićem, kojeg su prisutni mogli ponijeti kućama , predstavljen je rad Jakova Skoka, a svi njegovi značajniji likovni i literarni radovi mogli su se razgledati  na panoima, koji će ostati u Vijećnici i moći će se razgledati idućih mjesec dana, u uredovnom vremenu Općine Šenkovec, od ponedjeljka do petka od 08.00 do 16.00, osim u utorak kad je uredovno vrijeme Općine od 08.00 do 20.00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije