SV. JURAJ U TRNJU

FOTO/VIDEO Vjernici se oprostili od župnika Darka Kelemenića nakon 25 godina službe

Danas su se vjernici u župi Sv. Jurja u Trnju, s velikom tugom i zahvalnošću, oprostili od svog dugogodišnjeg župnika Darka Kelemenića

Nakon punih 25 godina predanog služenja ovoj župi, župnik Kelemenić napušta svoju zajednicu i odlazi na novu dužnost u župu Pitomača. Uz molitvu, pjesmu i suze, mještani su ispunili crkvu kako bi odali počast čovjeku koji je četvrt stoljeća bio njihov duhovni vođa, prijatelj i podrška.

Podsjetimo župnik Darko Kelemenić započeo je svoju svećeničku službu kao kapelan u župi Lepoglava, a 1999. godine, po dekretu tadašnjeg biskupa Marka Culeja, imenovan je upraviteljem, a potom i župnikom u župi Sv. Jurja u Trnju.

U svojoj oproštajnoj poruci, Kelemenić je izrazio duboku zahvalnost Bogu što mu je omogućio da služi ovoj župi, unatoč vlastitim osjećajima nedostojnosti. “Pokušao sam na jednostavan, skroman, iskreni i pravedan način voditi ovu našu prekrasnu župu. U nekim stvarima sam uspio, možda sam mogao i više, ali moje srce jednostavnog i skromnog svećenika i čovjeka, nije možda moglo više i dati,” rekao je župnik, s velikom poniznošću i iskrenošću.

Tijekom svoje službe, Kelemenić je bio prisutan u svim važnim trenucima života svojih župljana – od rođenja, preko odrastanja i radosti, pa sve do smrti. Posebno je naglasio kako je u tužnim trenucima, poput bolesti i sprovoda, često plakao za svoje drage župljane, osjećajući njihovu bol kao svoju. “Vi ste moja obitelj, nemam žive roditelje, ali imao sam vas, koji ste mi zamijenili i oca i majku i uvijek sam se rado vraćao kući. A moja kuća bio je Farof,” kazao je Kelemenić, prisjećajući se svojih najsvjetlijih i najtežih trenutaka u župi.

Uz zahvalu svakom članu svoje zajednice – od djece, mladih, odraslih, pa do starijih i bolesnih – župnik je posebnu pažnju posvetio svojim suradnicima u župi. Zahvalio je ministrantima, čitačima, zvonarima, članovima ekonomskog i pastoralnog vijeća, pjevačima i svima koji su sudjelovali u radu i napretku župe. Njegove riječi bile su ispunjene toplinom i zahvalnošću prema svima koji su mu pomagali u njegovoj svećeničkoj misiji.

Na kraju svog oproštajnog govora, Kelemenić je uputio poseban poziv svojim župljanima da prihvate i podrže novog župnika, vlč. Silvia Košćaka, s jednakom ljubavlju i podrškom koju su pružali njemu. “Molim vas, prihvatite novoga župnika Silvia, pomognite mu. Budite mu desna ruka, kao što ste i meni bili,” zamolio je Kelemenić, ističući kako vjeruje da će njegov nasljednik donijeti novu svježinu i elan u župu.

Iako odlazi u novu župu, Kelemenić je naglasio da će župljani Sv. Jurja u Trnju uvijek imati posebno mjesto u njegovom srcu.

“Neću vam reći Zbogom, nego Doviđenja, jer oni koji se vole, nikada se ne rastaju,” rekao je na kraju, uz obećanje da će uvijek biti dostupan za svoje bivše župljane, bilo putem molitve, telefona ili osobnog susreta.

Kelemenić je zaključio svoju oproštajnu poruku emotivnim riječima o Međimurju, regiji koja mu je pružila toliko radosti i tuge.

“Dragom Međimurju, kroz ovih 25 godina, nisam ostavio niti zlata, niti srebra, niti nešto veliko, sve ste vi to u župi izgradili. Ostavio sam najbolje ljude, najvrednije, iskrene, marljive, poštene. To mi je najveći dar. Ja sam u svojoj jednostavnosti i skromnosti dragome svome Međimurju ostavio samu jednu stvar. Ostavio sam i poklonio Međimurju svoju mladost.”

Današnji oproštaj od župnika Darka Kelemenića bio je ispunjen emocijama, ljubavlju i zahvalnošću, te će ostati u trajnom sjećanju svih koji su imali privilegiju biti dijelom njegove duhovne zajednice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije