evo detalja

NE PROPUSTITE Bliži se održavanje kazališnog kampa ‘Vrtek’

7. Kazališni kamp „Vrtek“ od ove godine posvećen je djeci osnovnoškolske dobi. Kroz sam kamp cilj je djeci i mladima ali i odraslima približiti svijet profesionalne kazališne umjetnosti, kako lutkarstva, tako i glume

Čitav kamp odvija se na posjedu na otvorenom tako da djeca osim što istražuju vlastitu maštu i igraju se to čine u samoj prirodi na svježem zraku. Voditelji kampa su magistri glume i lutkarstva Andro Damiš i Matko Buvač te magistra lutkarske tehnologije Miriam Hornakova. Kamp je podijeljen u dvije starosne skupine, samim time i na dvije radionice različitih tematika te različitog kazališta.

Jutarnja radionica namijenjena je školarcima od 1. – 4. razreda osnovne škole.Ovogodišnja lutkarska radionica ima temu prometa. Lutke će biti različitih vrsta; od stolnih, marioneta ili štapnih, a možda čak i planšetaka. Svaka će imati svoj mehanizam kretanja i mogu uključivati animaciju više ljudi na jednoj lutki. To je savršena prilika da polaznici, osim vlastite mašte i kreativnosti za stvaranjem vlastitih lutaka iz skica, nauče osluškivati jedni druge preko sinkronizacije animiranja lutke. Kao što i sam naslov radionice govori, bit će tu prijevoznih sredstava, znakova, možda čak i cesta. Leteći autobusi koji lete na bombone i semafor koji ne zna koju boju želi, samo su jedne od tisuću mogućnosti za izradu vlastitih dramskih priča koje će sigurno u djeci i roditeljima ostaviti trajan doživljaj.

Poslijepodnevna radionica posvećena je učenicima od 5. – 8. razreda. Kao i svake godine, ova radionica ima naglasak na glumi i glumačkim igrama. Tema ovogodišnje radionice su bajke. Budući da se ta tema provlači kroz cijelo djetinjstvo pa čak i kroz njihove lektirne naslove, idealan je trenutak da se s tim materijalom polaznici poigraju na sasvim drugačiji, kazališni način. Kako uopće kazalište funkcionira i kakav je to kazališni pristup stvaranju, samo su neka od pitanja kojima se na praktičan način bavimo u ovoj dinamičnoj i duhovitoj radionici. Također će se polaznici okusiti i u stvaranju vlastite bajke i na taj način razvijati svoje kreativno stvaralačke sposobnosti u zajedništvu grupe. Cilj radionice je djeci približiti kazalište, pokazati im koliko je igra i mašta vrlo važna za stvaranje i za općenito djelovanje u životu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije