30 GODINA BLAGOSLOVA CRKVE

FOTO Svečano obilježeno proštenje Velike Gospe u Pušćinama

Proštenje Velike Gospe u Pušćinama započelo je misom bdijenja (uočnica) koju je predslavio naš biskup mons. Bože Radoš

Prije svete mise župnik je predvodio euharistijsko klanjanje. Biskup je u propovijedi je posebno istaknuo riječi evanđelja: ‘Još blaženiji oni koji slušaju riječ Božju i čuvaju je!’ Sve je potaknuo da nam Božja Riječ bude važan dio našeg vjerničkog života.

Poslije mise bdijenja bilo je prigodno druženje i okrepa za sve prisutne pod šatorom u parku pored crkve.
Na sam dan Velike Gospe misu je predslavio mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije. Blažena Djevica Marija je ona koja nas treba voditi do Boga, to je posebno obrazložio.

Poslije svete mise također je bilo prigodno druženje pod šatorom.

Prvi dan priprave je predslavio vlč. Karlo Šimek inače profesor na KBF-u Zagrebu, a rodom iz Pušćina.
Na temelju evanđelja obrazlagao je Isusov odnos prema svijetu. Mi živimo u svijetu, ali treba živjeti s Bogom. Blažena Djevica Marija nam je dobar putokaz da to možemo uspjeti, naglasio je.

Poslije svete mise bio je prigodan koncert zbora Serafini iz Pušćina i župnog dječjeg zbora iz Nedelišća. Ukupno su otpjevali deset pjesama.

Drugi dan priprave je predslavio vlč. Pavao Markač. Za njegovo vrijeme gradila se crkva u Pušćinama i velika je njegova zasluga da se crkva izgradila. Poslije svete mise održana je procesija sa svijećama i molitva krunice.
Tiskana je i prigodna brošura povodom obilježavanja 30 godina blagoslova crkve.

– Zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način angažirali u vezi proštenja Velike Gospe i obilježavanja trideset godina blagoslova crkve, ističu iz župe.

Velika hvala našem biskupu mons. Boži Radošu i generalnom vikaru mons. Antunu Perčiću, kao i svećenicima vlč. Karlu Šimeku i vlč. Pavlu Markaču, naravnom i našem župnom vikaru u odlasku vlč. Andriji Botkoviću.
Posebna zahvala ide članovima župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća iz Pušćina, zvonaru, orguljašici Jeleni i zboru „Serafini“, čitačima, ministrantima, našoj općini Nedelišće, NEDKOM-u, mjesnom odboru Pušćine, DVD-u Pušćine, udruzi žena iz Pušćina, nogometnom klubu iz Pušćina i mnogim samozatajnim pojedincima koji uvijek pomažu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije