donja dubrava

VRIJEDNO IZDANJE KUD Seljačka sloga Donja Dubrava objavila knjižicu o pola stoljeća održavanja Smotre Međimurskog folklora

Kulturno umjetničko društvo Seljačka sloga Donja Dubrava objavilo je vrijedno izdanje koje opisuje punih pedeset godina održavanja Smotre Međimurskog folklora

Ova vrijedna manifestacija od samih se početaka održava u Donjoj Dubravi, a u knjižici je svaka smotra opisana zasebno praćena fotografijama i vizualima koji su je krasili.

Autorica knjižice je Janja Kovač, etnologinja koja je i sama članica KUD-a, ali i sudionica smotri.


– Bilo je važno ukoričiti našu Smotru kako bi knjižica ostala u nasljeđe svim generacijama koje dolaze jer ipak, naša dobravska Smotra predstavlja onu našu izvornu tradiciju i običaje, narodne nošnje, plesove i popevku, rekla je Kovač.


Smotra je postala i dio identiteta Donje Dubrave, jedan od važnijih kotačića u kulturnoj i turističkoj promociji u kojoj svake godine sudjeluje stotinjak volontera.


Sadržaj je obogaćen fotografijama iz arhive Katarine Frančić, fotografkinje koja je manifestaciju pratila od samih početaka, arhive KUD- a te mještana. Financirana je sredstvima Ministarstva kulture, Općine Donja Dubrava te KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava.


Promociju knjige su uveličali brojni posjetitelji, popevkom su ju začinili članovi KUD-a, a na domjenku je nastavljen razgovor kak su se negda Smotre organizirale.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3616

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije