bolnica

ČAKOVEC Nenad Damiš, Dejan Kralj i Kruno Lipović vrijedni su djelatnici koji doprinose funkcioniranju bolnice

Pomoćni radnici Nenad Damiš i Dejan Kralj u Odjelu tehničkih i informatičkih poslova pored ostalih poslova bave se održavanjem bolničkog kruga u što je uključeno održavanje urednosti kruga bolnice, košnja trave, obrezivanje ukrasnog grmlja

 Površina kruga zelenih površina iznosi cca 28 000,00m2. Svojom svakodnevnom aktivnošću pogotovo kad se radi košnja trave ustanovi osiguravaju uštedu u odnosu da se angažirala vanjska firma za ovu vrstu radova.

-Urednost našeg kruga može biti uzor mnogim bolnicama našeg ili višeg ranga.- kažu iz bolnice.


Pomoćni radnik Kruno Lipović u sklopu svakodnevnog opisa posla zbrinjava infektivni otpad. Poštujući zakon o zaštiti na radu ovaj posao obavlja više od 15 godina.

Kod ovakvog načina zbrinjavanja otpada s vlastitom tehnologijom za ustanovu osigurava se znatna ušteda za razliku da se infektivni otpad predaje sakupljačima uz izuzetno veliku novčanu naknadu. Bolnica godišnje proizvede 40 do 45 tona infektivnog otpada za što bi bolnica trebala izdvojiti 80 do 100 tisuća eura u slučaju da isti zbrinjava vanjska firma, dok su troškovi energenata, servisa i nabave rezervnih dijelova 10 puta manji.


U jednom i drugom slučaju pokazalo se da racionalnim postupanjem i na poslovima pomoćnih radnika ustanovi doprinose veći prihod nego se troškovi plaća za djelatnike.


-Ravnatelj bolnice Šegović Igor naglašava ogroman značaj djelatnika u odjelu tehničkih i informatičkih poslova za našu bolnicu te navodi da je ponosan na svakog od njih. Cilj nam je poboljšanje uvjeta rada za naše vrijedne djelatnike gore navedenog odjela.- kažu iz bolnice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije