NOVO SELO ROK

ZAVRŠETAK RADOVA Mještani više neće morati dužim putem – sutra se otvara cesta Čakovec-Novo Selo Rok

Do Čakovca je nekima trebalo 10 minuta do posla, no kada su zatvorili cestu tih 10 minuta se pretvorilo u 30 i duže ako bi bile gužve

Na radost brojnih mještana Novog Sela Rok i okolnih mjesta, sutra, 14. kolovoza se za promet otvara cesta Čakovec-Novo Selo Rok. Kako saznajemo od nadležnih, u popodnevnim satima obavit će se tehnički pregled i provjera signalizacije i kada stručnjaci zaključe da je sve u redu, skinut će se barikade i otvoriti cesta.

Ova vijest donosi olakšanje brojnim mještanima Novog Sela Rok i okolice koji su do Čakovca morali ili dvostruko dužim putem ili riskirati vožnju poljskim putevima.

“Do Čakovca mi treba 10 minuta do posla, no kada su zatvorili cestu tih 10 minuta se pretvorilo u 30 i duže ako bi bile gužve. Jedno vrijeme smo se vozili poljskim putem, no i taj se put uništio zbog učestalog prometa pa smo onda ipak krenuli dužim putem po okolnim selima. Jedva čekamo otvorenje”, izjava je naše čitateljice koja dnevno putuje iz Novog Sela Rok u Čakovec na posao, a koja je htjela ostati anonimna.

Mještani bili nestrpljivi, policija reagirala

Kako nam mještani Novog Sela Rok pričaju, pale su i prve kazne. Naime, cesta je već neko vrijeme asfaltirana, a neki su mještani odlučili skratiti put, ignorirati barikade i provozati se cestom iako nije bila označena crta ni signalizacija. No nisu mogli izbjeći policiji.

Otvorenje ceste za promet odgađano

Podsjetimo, obnova ove prometnice bila je najavljena početkom godine. Vidljivi radovi su ipak započeli nešto kasnije, nakon potpisivanja ugovora i uvođenja izvođača u posao. Prometnica je zatvorena krajem veljače, a završetak radova predviđen je u roku od 180 dana. Vrijednost investicije iznosi 1,6 milijuna eura i financira se kreditnim zaduženjem Grada Čakovca. Izvođač radova je domaća tvrtka Tegra, koja je ponudila najpovoljniju ponudu. Radovi su uključivali sve potrebne infrastrukturne zahvate kako bi se osigurala sigurnost i učinkovitost prometovanja ovom cestom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije