toplotni val

TEMPERATURE RASTU Opet će biti vrući tjedan, no stižu i oluje

Ovog tjedna ponovno će prevladavati sunčano vrijeme i vrućine opasne po zdravlje, uz potencijalne manje nestabilnosti tijekom utorka i srijede

– U ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčano i vrlo vruće, a pojavljuje se i umjerena opasnost od visoke temperature, poslijepodne oko 36 stupnjeva Celzijevih. Od uglavnom slabog jugoistočnog vjetra ne treba očekivati osvježenje – prognozirao je dipl. ing. Tomislav Kozarić za HRT.

Najviša dnevna temperatura u središnjoj Hrvatskoj, dodaje, biti će oko 35 stupnjeva, a toplinska opasnost porast će na veliku zbog toplijih noći. Oblaka će mjestimice biti na zapadu i sjeveru zemlje, prenosi Jutarnji list.

U Gorskoj Hrvatskoj najviše će vrijednosti biti iznad 30 stupnjeva, u Lici do 35 stupnjeva Celzijevih, a na sjevernom Jadranu i do 38 stupnjeva uz crveno upozorenje zbog toplinskog vala. Vjetar će biti većinom slabiji zapadni, a more mirno do malo valovito.

U nastavku tjedna, javlja HRT, u unutrašnjosti će biti pretežito sunčano i vrlo vruće, ali i malo nestabilnije u gorju i na sjeverozapadu. U srijedu je najveća vjerojatnost jačeg razvoja oblaka i lokalnog pljuska s grmljavinom. Na istoku bi dnevna temperatura mogla još malo porasti.

Na Jadranu se vrijeme neće mijenjati, crveno upozorenje ostaje uz sunčano vrijeme i uglavnom slab jugozapadni vjetar. Riječka, Splitska i Dubrovačka regija za ponedjeljak su pod crvenim upozorenjem DHMZ-a, a u utorak je uz njih izdano crveno upozorenje i za Kninsku regiju, navodi Jutarnji list.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije