Općina nedelišće

AK NEDELIŠĆE Aleksandar Puklavec: Da se dalje nastavilo s tužbama, SRC Trate bi se morao zatvoriti

Dugoročno gledano, radovi će ići u korist korisnika stadiona, AK i NK Nedelišće, jer će dobiti bolje uvjete za treniranje

Danas se u prostorijama SRC-a Trate održala konferencija za medije na kojoj su se predstavili planovi za sanaciju te proširivanje SRC-a Trate, stadiona oko kojeg su se od njegovog dovršavanja 2013. godine vodile brojne tužbe i sporovi.

Tužbe onemogućile daljnje radove

Od samih početaka bilo je očito da su radovi neadektvatno izvedeni te je pokrenuto nekoliko tužbi protiv izviđača tvrtke Team d.d., protiv projektanta Urbia d.o.o., protiv nadzornog inženjera Međimurje-investa d.o.o. te Croatia osiguranja i Triglav osiguranja.

Većina tužbi završila je vansudskim nagodbama, dok je prošle godine novo općinsko vodstvo odlučilo povući tužbu protiv Team d.d. i Triglav osiguranja te krenuti u sanaciju i proširenje stadiona. Danas se, u skladu s time, potpisao ugovor između tvrtke Nekretnine Nedelišće d.d., koja upravlja stadionom, te izvođačem radova Hidroingom d.o.o. za sanaciju objekta.

Planira se nova atletska staza

O daljnjim planovima za SRC Trate, načelnik Nikola Novak je rekao:

“Planiramo proširenje s druge strane gdje su već izgrađene tribine, a sada treba urediti atletsku stazu te pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom. Taj dio projekta vrijedan je 4 milijuna EUR, a 2,6 milijuna Općina je već osigurala kroz ITU Mehanizam. Tu sam vrlo zahvalan čakovečkoj gradonačelnici Ljerki Cividini koja je Općinu Nedelišće uključila u taj mehanizam. U idealnoj situaciji, taj dio bi trebao biti završen tijekom 2026. godine.”

Izbjegnuto zatvaranje objekta

Korisnici SRC-a Trate, AK i NK Nedelišće za vrijeme trajanja radova, u suradnji s Općinom, potražit će nove prostore za treniranje. “Zadovoljan sam što se radovi na objektu nastavljaju, iako ćemo biti zakinuti za dio godine. Dugoročno gledano, radovi će ići u našu korist jer ćemo dobiti bolje uvjete za treniranje. Mi smo, naime, od početka tu.

Vidjeli smo očito propadanje objekta i da se ovako nastavilo, objekt bi se morao zatvoriti. Sretni smo što se sanira i što će se nastaviti s gradnjom objekta. Dobit ćemo atletsku stazu u nešto manjim dimenzijama nego što je propisano međunarodnim pravilima, no ona će biti dovoljno dobra za razvoj atletike u našim krajevima.

Kao što znate, naši najbolji atletičari Karlo Marciuš i Roko Farkaš nastavljaju svoj put dalje, u Varaždinu, jer doma nemaju uvjete. Nadam se da će zbog nove najavljene staze ostati ovdje”, rekao je za kraj konferencije predsjednik AK Nedelišće, Aleksandar Puklavec, doktor kineziologije, a ujedno i sam bivši atletičar.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije