Koncept street fooda ili ulične hrane iz godine u godine razvija se i nadopunjava pred gladnim očima Međimuraca i posjetitelja iz drugih krajeva
Ovogodišnje Porcijunkulovo nije razočaralo ugostiteljskom ponudom. Koncept street fooda ili ulične hrane iz godine u godine razvija se i nadopunjava pred gladnim očima Međimuraca i posjetitelja iz drugih krajeva.
Ove godine smo iskoristili priliku i kušali u Urbanoj zoni falafel, poznati bliskoistočni specijalitet. Kod upečatljivog ugostiteljskog kamiončića pozdravio nas je nasmijani Roey Taub, rodom iz Izraela, a odabirom iz Zagreba.
Zajedno sa ženom Svetlanom za posjetitelje Porcijunkulova priprema jela od začinjene piletine, mesne uštipke od teletine i falafel, okruglice od slanutka. Kupaca im ne nedostaje, jedva smo došli na red za nekoliko fotografija i pola minute razgovora.
U Čakovec su s Roeyom i Svetlanom stigle i njihove dvije mlađe kćeri, Shefa i Orian, blizanke koje su pak rođene Zagrepčanke. Na hrvatskom jeziku su nam objasnile kako se izgovaraju njihova imena i što znači njihovo ime Taub: “Pa znate, to je taubek, golub!”.
Ne propustite kušati jela Bliskog istoka na Porcijunkulovom u Čakovcu.