Godišnja zajednička klupska izložba Fotokluba Čakovec

Godišnja zajednička klupska izložba koju svake godine pripremaju članovi Fotokluba Čakovec je neka vrst inventure jednogodišnjeg umjetničkog djelovanja i postignuća najaktivnijih članova kluba, kluba koji uspješno djeluje nešto više od četiri godine.

Fotoklub Čakovec osnovan je u prosincu 2007. godine s ciljem da organizira, potiče i promiče fotografsku umjetnosti na području grada Čakovca i Međimurske županije.

Klub okuplja fotografe amatere, profesionalce i zaljubljenike u fotografiju te kroz razna druženja, izlete, radionice i predavanja potiče na kreativno provođenje slobodnog vremena.

Siniša Ludaš – Vode – Sunset mirror

Klub zasad okuplja 30 članova. Premda djeluju tek četiri godine, članovi su vrlo ambiciozni i radišni, tako da se već mogu pohvaliti s više klupskih, ali i samostalnih izložaba najinventivnijih članova kluba.

Na izložbi će sudjelovati trinaest autora: Blažević Mario, Dolenčić Davor, Horvat Dalibor, Petar “Grozni”, Lučin Filip, Ludaš Siniša, Mance Davorin, Ovčar Željko, Martina Gyofi, Sabol Petar, Trupković Lucija, Žerjav Davor, Kovačić Goran).

Kada je riječ o članovima, koji se na ovoj izložbi predstavljaju sa svojim fotografijama, onda valja naglasiti da je riječ o mladim darovitim ljudima, fotografskim entuzijastima koje odlikuje, možemo reći, tradicionalna međimurska radišnost, dosjetljivost, upornost i sklonost kontinuiranom učenju i umjetničkom stvaralaštvu.

Fotografije su rađene digitalnom i analognom (na film) tehnikom te obuhvaćaju razne vrste, smjerove i žanrove: pejzaž, arhitektura, portret, makro, konceptualna fotografija itd. Fotografije je pregledao i selektirao Vinko Šebrek, počasni predsjednik Fotokluba Zagreb.

CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC
IZLOŽBENI PROSTOR
Četvrtak, 28. lipnja 2012. u 19 sati (otvorenje izložbe), 28.6. – 20.8.2012.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije