DOLAZI OLUJA

NEMA MIRA Hrvatskoj prijeti nemirna noć: Stiže nam oluja iz Italije!

Slovenska stranica Neurje najavila je oluje uz vjetar jači od 100 kilometara na sat, a nevrijeme će stići i u Hrvatsku

Prema prognozi slovenske stranice Neurje, velik dio Istre i Kvarnera večeras će se naći u zoni prvog stupnja opasnosti od oluja, a jakog vjetra bit će i na zapadu Hrvatske te u Lici, Kordunu i Banovini.

Oluje će poslijepodne nastati iznad Italije i Austrije, nakon čega će se premještati prema sjeverozapadu i sjeveru Slovenije, odakle će putovati prema istoku i jugoistoku. Najintenzivnije vrijeme očekuju se prema večeri ili tijekom noći, kada će nad Italijom nastati širok i snažan olujni pojas koji će prijeći zapad i jugozapad Slovenije.

Najugroženiji bi prema prognozi trebali biti Goriška na zapadu Slovenije, dijelovi slovenske i hrvatske Istre te Kvarner. Istovremeno su zapadni dio Hrvatske, Lika, Kordun i Banovina u narančastom, drugom stupnju potencijalne ugroženosti. Tijekom formiranja olujnog najavljeno je jače grmljavinsko nevrijeme uz vjetar koji može dosegnuti brzinu veću od 100 kilometara na sat, piše Dnevnik.hr

Još uvijek nije jasno kuda će se točno kretati linija oluje, zbog čega Neurje savjetuju praćenje radarskih snimki i službenih vremenskih prognoza. Na poseban oprez pozivaju se svi koji se nalaze u kampovima, a oni koji kampiraju na otvorenom trebaju se skloniti na sigurno. Osim toga, na potencijalno opasnim područjima ne preporučuje se odlazak u planine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije