ANTISEPTICI

OBAVEZNA DEZINFEKCIJA Virusna opasnost na ribnjacima

Zbog pojave koi herpes virusa na ribolovnim vodama u Zagrebu, u Međimurju su nabavljeni antiseptici za vršenje dezinfekcije ribolovne opreme

Kako doznajemo od Borisa Goričanca, predsjednika Ribolovnog saveza Međimurske županije, virus se prenosi ribolovnom opremom, a na zaraženom zagrebačkom ribnjaku zabilježen je pomor od oko osamdeset posto ribe.

– Da to netko ne donese mrežom čuvaricom, podmetačima, prostirkom ili sličnim, dijelimo ribolovnim društvima koja imaju šaranske vode antiseptike koji će biti uz vodu i u kojima se ribolovna oprema mora očistiti. Za sada nije bilo pojave virusa i ovo je da se spriječi da se pojavi, istaknuo nam je predsjednik Saveza. Dezinfekcijska sredstva se nalaze u bačvama i špricama, a kako stoji istaknuto uz ista, pribor je potrebno potopiti u bačvu u cijelosti i nakon 15 minuta sušenja isti se može koristiti. Ukoliko pribor ne stane u bačvu s otopinom, mora se poprskati sredstvom iz bačve.

Kako doznajemo, nije to jedina briga međimurskih ribiča, usred nedostatka kisika došlo je do manjeg pomora mlađeg smuđa na uzgajalištu u Šenkovcu u vlasništvu ŠRD-a Čakovec.

– Razlog pomora su visoke temperature vode od oko 31 Celzijev stupanj. Nastradalo je do pedesetak riba, svaka vrijednosti od oko 20 eura i više. Ostatak ribe je dobro i nisu zabilježeni dodatni problemi, istaknuo nam je predsjednik ŠRD-a Mario Radiković.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3614

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije