lagano i slatko

DAN TORTE OD MALINE Donosimo idealan recept osvježavajuće torte u ljetne dane

Danas je Dan torte od maline, a nema boljeg načina za proslaviti ga uz jedan odličan recept lagane ljetne torte

Idealan recept za ove ljetne dane pronašli smo ovdje, na stranicama Slatkog svijeta, a umjesto s malinama probajte ju i s nekim drugim voćem, recimo s borovnicama ili jagodama.

Sastojci


Biskvit


4 jaja


200 g šećera


2 vanilin šećera


150 ml ulja


180 ml vode


300 g glatkog brašna


1 prašak za pecivo


Preljev za biskvit


100 ml vode


2 žlice šećera


Krema


1 l mlijeka


150 g šećera


3 praška za puding s okusom vanilije


1 mahuna vanilije


400 ml slatkog vrhnja


Ostalo


500 g malina

Priprema


Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih dok se ne pretvore u snijeg. Postupno dodajte šećere te nastavite miksati bjelanjke još nekoliko minuta tako da sav šećer dobro izmiksate. Dodajte žutanjke pa kratko opet izmiksajte smjesu, a zatim dodajte ulje i vodu sobne temperature. Lagano sve izmiksajte pa dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Brašno dodajte u više navrata, a nakon svakog dodavanja smjesu pažljivo izmiješajte kuhačom.

Pripremljenu smjesu izlijte u okrugli kalup za torte (26 cm). Dno kalupa prethodno obložite masnim papirom. Biskvit pecite cca 25 minuta na 180°C. Prije nego ga izvadite iz pećnice čačkalicom ili testerom za biskvit provjerite je li pečen. Ohlađeni biskvit prerežite na tri jednaka dijela.


Za pripremu kreme pudinge razmutite u mlijeku i ostavite sa strane. Mlijeko zajedno sa šećerom i sjemenkama iz mahune vanilije stavite u lonac i zagrijte do vrenja. Umjesto mahune vanilije dio šećera možete zamijeniti s nekoliko paketića vanilin šećera ili vanilin šećera bourbon. U vrelo mlijeko dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se zgusne. Vrući puding premjestite u zdjelu i prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica na vrhu. Ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. Ohlađenu kremu također kratko izmiksajte, zatim dodajte šlag pa sve zajedno još kratko izmiksajte.

Biskvite uz pomoć kista navlažite prokuhanom te ohlađenom vodom i šećerom, a zatim ga premazujte kremom. Na prva dva sloja kreme posložite maline. Ako koristite zamrznute maline, prethodno ih odledite u cjedilu kako bi pustile sav višak tekućine.

Cijelu tortu premažite ostatkom kreme i spremite u hladnjak do posluživanja, najbolje preko noći. Po želji ju dodatno možete ukrasiti šlagom i malinama. Dobar tek!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije