SPORTSKE IGRE

FOTO Na Dravi održane sportske igre veterana 54. samostalne pješačke bojne

Protekle subote u prostorima HVIDRE na Dravi kod Kuršanca održane su sportske igre veterana 54. samostalne pješačke bojne

U ugodnom ambijentu okupilo se stotinjak sudionika Domovinskog rata i njihovih gostiju veterana Varaždinske i Međimurske županije. Sve je započelo himnom i paljenjem svijeća za poginule pripadnike bojne i sve hrvatske branitelje.

Skup je otvorio predsjednik KUV 54 SPB MŽ-e Mladen Magdalenić a nazočnima se potom obratio umirovljeni pukovnik Željko Tomašić u ime Zajednice braniteljskih udruga Međimurske županije. Uz riječi zahvale domaćinima pozvao je sve nazočne na obilježavanje Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja uz prigodan program u Društvenom domu Belica, 6.8.2024 godine u 18 sati.

Druženje je nastavljeno pikantnim roštiljem koji su pripremili veterani predvođeni Miroslavom Žvorcom a poslije okrijepe počela su sportska natjecanja. Posebno zanimljivo bilo je u streličarskim disciplinama, gađanju praćkom i zračnom puškom. Pobjednik u gađanju praćkom bio je Josip Sermek, drugi je Ivan Polanec a treće mjesto pripalo je Alojzu Šafariću.

U gađanju zračnom puškom pobijedio je Zvonimir Špiranec , drugo mjesto pripalo je Alojzu Šafariću a treće Josipu Sermeku. Za organizaciju streljačkih natjecanja pobrinuo se Zvonimir Špiranec a u praćki mu je pomogao Hrvoje Kovač. Natjecanje je nastavljeno igrom bele a za to vrijeme Ivan Marđetko pripremao je lovački gulaš.

Pobjednici u beli bili su stari majstori ove igre Mladen Dešić i Ivan Kolarek-Curica, drugo mjesto osvojili su Josip Sermek i Alojz Šafarić a treće Mladen Magdalenić i Vinko Grgić. U popodnevnim satima na red je došao bograč a kuhar je opravdao dato mu povjerenje. Za osvježavajuće i hladne napitke cijelo vrijeme brinuo se Lučano Mesarić Laki.

U organizaciji ovoga cjelodnevnog druženja pomogli su i drugi veterani 54. bojne a zahvalnost zaslužuje i predsjednik HVIDRE Siniša Antalašević koji nam je stalno bio na usluzi.

-Hvala Međimurskoj Županiji na čelu sa županom Matijom Posavcem koja je prepoznala projekt i dala mu potporu – poručuju organizatori.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije