POSJETILA ŽUPU KOTORIBA

MISIONARKA Međimurka velikog srca: Sestra Slavka volontira na dalekim Salomonskim otocima

Posebno zanimljivo je da su i dvije njezine sestre također redovnice, što svjedoči o dubokoj duhovnoj posvećenosti obitelji Bogdan

U nedjelju, 28. srpnja 2024., župu Kotoriba posjetila je sestra M. Slavka Bogdan, članica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka, na poziv župnika Ivana Kljunića.

Ovaj poseban događaj bio je obogaćen pričama sestre Slavke o misijskom poslanju koje obavlja na dalekim Salomonskim otocima.

Sestra Slavka, rodom iz Lapšine u Međimurju, zavjete je položila 1979. godine, a u misije je otišla 9. svibnja 2011. godine. Njezin rad, ispunjen ljubavlju i brigom za najpotrebnije, dirnuo je brojne vjernike okupljene u kotoripskoj crkvi. Posebno zanimljivo je da su i dvije njezine sestre također redovnice, što svjedoči o dubokoj duhovnoj posvećenosti obitelji Bogdan.

Tijekom svog posjeta, sestra Slavka predstavila je misijsku akciju “Kruh sv. Vinka”, koja se bavi pružanjem pomoći u školovanju učenika na Salomonskim otocima.

-Tamo se škola nije obavezna, no mora se plaćati školarina. Djeca su vrlo bistra i inteligentna i zahvaljujući svim dobrim ljudima pomažemo im da upišu školsku godinu – rekla je sestra Slavka.

Pojasnila je kako djeca često moraju pješačiti do 12 kilometara do škole, a mnogi se suočavaju s izazovima poput nedostatka struje, svjetla i pitke vode.

Do sada su pružili pomoć za 700 studenata i učenika u 53 škole.

– Problem je malarija, pa moramo kupovati lijekove koji koštaju negdje oko 7 eura. Neka djeca, nažalost, imaju i trajne posljedice. Hvala svima koji nam na bilo koji način pomažu – dodala je.

Župnik Ivan Kljunić, povjerenik za misije u Varaždinskoj biskupiji, zahvalio je sestri Slavki na dolasku i inspirativnom govoru. Radost pomaganja i zajedništva osjetila se u svakom kutku crkve, a sestra Slavka ostat će dugo u sjećanju kotoripskih župljana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije