DOM KULTURE

HLAPIČINA Evo atmosfere s kazališne predstave ‘Ljubav s dva lica’

Minulog petka, 26. srpnja, Međimurje su drmale visoke temperature, narod se razmilio po godišnjim odmorima, a u Parizu se iščekivao spektakl otvaranja XXXIII. Olimpijskih igara

Točno u 20:00h u Domu kulture Hlapičina krenula je kazališna predstava „Ljubav s dva lica” autorice Marije Winter. Stigli su glumci iz Gornjeg Mihaljevca.

Godinama su tu, na svojoj matičnoj sceni u Gornjem Mihaljevcu i na scenama međimurskih domova kulture.

Moguće je da im to nikad neće glasno reći ili napisati prosudbene komisije na KAM-u u Prelogu ili zavidni artisti iz susjednih sela, no jedno je neupitno i sigurno.

Glumice i glumci KUU „Lipa” iz Gornjeg Mihaljevca na scenu donose zaraznu radost, inteligentnu zafrkanciju, naboj strasti i dinamike koji nije svakodnevnica. Kad ih gledamo često se nameće pitanje: to oni glume ili žive to što glume?

Nikad njihove izvedbe nisu nepotrebno potrošeno vrijeme, a najdomljivije su njihove masovne scene u kojima se gužva i po desetak glumaca najčešće na premalom prostoru. Na toj vještini im treba iskreno i dugo pljeskati.

Tako je bilo i u Hlapičini. Zaobići ću prepričavanje zanimljive fabule, ali moram dodati još jednu posebnost umjetnika iz KUU „Lipa” – autentične glazbenike koji su gotovo redoviti ukras i nezaobilazno bogatstvo predstava.

Svi, svi iz ansambla vrijedni su spomena, ispisati ću tek nekoliko imena. Jasenka Novak, Robert Kos, Franjo Halabarec i Slavko Kovač svakako su vrh koplja KUU „Lipa”.

Za kraj treba ispisati najzaslužnije ime za događaj u Hlapičini. Drago Stojko je dobri duh sela, domaćin, organizator i promotor, osoba koja zna od malog stvoriti veliko i vrijedno.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije