akcija miva

FOTO Blagoslov vozila u Župi Kotoriba – za pomoć misionarima diljem svijeta

Akcijom se prikupljaju sredstva za nabavu vozila za misionare diljem svijeta

U nedjelju, 28. srpnja, župnik Ivan Kljunić predvodio je posebnu ceremoniju blagoslova automobila i drugih prijevoznih sredstava nakon mise u kotoripskoj crkvi.

Ovaj blagoslov, koji je postao tradicionalan događaj u Župi Kotoriba, dio je šire humanitarne akcije pod nazivom MIVA – Misijska vozila, kojom se prikupljaju sredstva za nabavu vozila za misionare diljem svijeta.

Župljani su se okupili u velikom broju, donoseći svoje automobile, bicikle i druga vozila, kako bi sudjelovali u ovom blagoslovu. U svojoj molitvi istaknuo je važnost sigurnosti na putovanjima, kao i zahvalnost za priliku da podrže misije koje se nalaze u udaljenim i teško dostupnim područjima.

Sve što se danas prikupilo u sklopu ove akcije, ide za kupnju vozila koja će pomoći misionarima da dosegnu one najpotrebnije, često u zabačenim krajevima svijeta.

Ova akcija, koja se tradicionalno održava diljem Hrvatske, ima za cilj podržati misije koje se suočavaju s izazovima u prijevozu, omogućujući misionarima da lakše dođu do mjesta kojima služe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije