druženje s mladim glazbenicima

‘GLAZBA POD KROŠNJAMA’ Novo Selo Rok: Mališani u vrtiću Stonoga uživali u hladovini i glazbi

Dvorištem su odzvanjali zvukovi poznatih songova iz animiranih filmova, dječjih pjesmica i tradicijske glazbe

U hladovini vrtićkog dvorišta PO Stonoga Novo Selo Rok, DV Cvrčak Čakovec, održano je druženje s mladim glazbenicima pod nazivom “Glazba pod krošnjama”.

Mladi glazbenici bivši polaznici vrtića: Leonardo i Lucijan Reich, Lena Ciglarić i Mia Munđar rado su se odazvali pozivu djece i odgojiteljica, a također s veseljem je poziv prihvatila Shasha Cui glazbenica na violini u pratnji Isabele Paman i Grge Vrbanca, koja je ujedno i majka djeteta polaznika vrtića.

Glazbenici su djecu uveli veselim notama u čaroban svijet glazbe upoznavši ih sa različitim instrumentima te su zajedno uživali u zvukovima: saksofona, trube, klarineta, piana, violine, viole, gitare, bas gitare i ukulela.

Dvorištem su odzvanjali zvukovi poznatih songova iz animiranih filmova, dječjih pjesmica i tradicijske glazbe koja je bila primjerena njihovom uzrastu, veselo su pjevušili a na kraju i zaplesali u ritmu glazbe. Posebno zanimanje vrtićarci su iskazali u istraživanju instrumenata isprobavajući njihove zvukovne mogućnosti, dok su im mladi glazbenici i teta Shasha prezentirali i odgovarali na pitanja.

Djeca i odgojiteljice Jagoda Srša i Maja Kozjak-Hladki zahvaljuju bivšim vrtićarcima, mladim glazbenicima te Shashi Cui na prekrasnim glazbenim doživljajima i druženju, s nadom da se sretnu i iduće godine pod krošnjama. Sve ovo bilo je jedno predivno iskustvo za vrtićarce, a možda smo ovim susretom u nekom od djeteta probudili budućeg velikog glazbenika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije