lani proslavio mladu misu

MLADI ŽUPNIK IZ KOTORIBE Josip Špoljarić svoj pastoralni put nastavlja u Nedelišću

Godinu dana kao župni vikar bio je u Đurđevcu

U četvrtak, 20. srpnja, varaždinski biskup Bože Radoš primio je svećenike koji su dobili nova zaduženja i službe prema njegovoj odluci o imenovanjima i razrješenjima u Varaždinskoj biskupiji za 2024. godinu. Na susretu u biskupskom ordinarijatu u Varaždinu, biskup Radoš podijelio im je dekrete o novim službama.

Vlč. Josip Špoljarić, rodom iz Kotoribe, razriješen je službe župnog vikara u Župi sv. Jurja mučenika u Đurđevcu i imenovan je župnim vikarom u Župi Presvetog Trojstva u Nedelišću. Vlč. Špoljarić, koji je 11. lipnja prošle godine proslavio mladu misu u svojoj župi, dosadašnju je godinu proveo služeći u Đurđevcu, a sada će svoj pastoralni put nastaviti u Međimurju.

Josip Špoljarić rođen je 29. listopada 1997. godine, a osnovnu školu završio je u Kotoribi. Srednju školu za fizioterapeuta pohađao je u Koprivnici. Dugogodišnji je aktivan član KUD-a Kotoriba, s kojim je 2021. godine osvojio drugo mjesto na reviji nošnji u Belišću, te je redovito sudjelovao u kulturnom životu svoje zajednice.

Godine 2016., Josip je upisao Katolički bogoslovni fakultet i započeo svećeničku formaciju u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu. Za đakona je zaređen 15. listopada 2022. godine u Varaždinskoj katedrali.

Nova zaduženja koja su biskup Radoš i varaždinska biskupija povjerili svećenicima donose priliku za daljnji pastoralni rad i duhovno vodstvo zajednica u kojima će služiti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije