KOTORIBA

ROMSKO NASELJE Božidar Horvat: Pokažimo da možemo živjeti zajedno

Reakcije na sjednicu Vijeća za prevenciju kulminirale su nedavnom objavom Božidara Horvata u Facebook grupi Moja Kotoriba u kojoj se osvrnuo na sjednicu i točke dnevnog reda

Početkom srpnja održala se sjednica Vijeća za prevenciju u Kotoribi. Tri su teme bile na dnevnom redu: Problematika neadekvatnog odlaganja otpada, Remećenje javnog reda i mira u romskom naselju te Životni uvjeti djece u romskom naselju.

Uz predstavnike Općine Kotoriba, policije, Međimurske županije, Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Osnovne škole “Jože Horvata” Kotoriba, GKP-a Pre-Kom, na sjednici su sudjelovali i predstavnici Vijeća romske nacionalne manjine i Udruge Roma “Za bolje sutra” Damir Ignac i Božidar Horvat.

Budući da je sjednica bila javna, i novinari su pratili te izvještavali o temama koje su se spominjale na njoj. 

Komentari javnosti na sjednicu bili su svakakvi, i pozitivni i negativni, no reakcije su kulminirale nedavnom objavom Božidara Horvata u Facebook grupi Moja Kotoriba u kojoj se osvrnuo na sjednicu i točke dnevnog reda, ali i na prijašnje događaje koji su prethodili uklanjanju bespravnog mosta preko potoka Rakovica, što je uzrokovalo nezadovoljstvo stanovnika romskog naselja. 

Objavu Božidara Horvata nećemo prenositi u cijelosti. Objava je izraz nezadovoljnog čovjeka stanjem u svojoj okolini, ona je dokaz da postoje dvije strane priče. No završetak objave daje nadu, poziva na sklad između manjinskog i većinskog stanovništva. Završetak objave prenosimo s namjerom poticanja na promišljanje, prihvaćanje i suživot:

“Hajde da mi svi razmislimo zajedno i da iskorijenimo tu mržnju koju nam stvaraju hijene (novinari, o. a.) i neki političari koji žele skupiti jeftine političke poene pa da pokažemo da možemo ljepše bolje i kvalitetnije živjeti zajedno kao žitelji Kotoribe. Mišljenja sam da ni Vi, a ni Mi ne planiramo napustiti ovu našu lijepu Kotoribu i da smo osuđeni živjeti zajedno. Pa zašto ne bismo svi zajedno živjeli u ljepšoj harmoniji. Smatram da bi to bio korak prema jednoj ljepšoj budućnosti, i nas, a i naše djece. A problemi koji će se događati u budućnosti uvijek se daju rješavati na jedan civilizirani način. I za kraj, ako se Mi možemo promijeniti, sigurno se možete i Vi promijeniti.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije