TU ŽIVE DOBRI LJUDI

TRNOVEC Počinje obnova, svi su prezadovoljni

U malenom Trnovcu, na zapadu općine Nedelišće, žive vrijedni ljudi. Aktivni su u mjesnom vatrogasnom društvu, nogometnom klubu i udruzi žena

Strpljivo su čekali i ovih dana s radošću dočekali svoj red za obnovu dotrajalih društvenih objekata. Potpisani su ugovori i u kolovozu počinje obnova sportskog i vatrogasnog doma.

– DVD je osnovan 1922. godine. Kada je točno građen vatrogasni dom, teško je reći jer se radilo po fazama. Uglavnom, star je, izvana još i izgleda donekle, ali iznutra je u jako lošem stanju – kazao nam je Krešimir Logožar, predsjednik Vijeća mjesnog odbora i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trnovec.

Zatekli smo ga kako se taman traktorom vraća s postžetvenih radova u polju. Uzeo je odmah ključeve vatrogasnog doma i pokazao nam njegovu unutrašnjost. U običnom spremištu stoji malo navalno vozilo, dokumentacija, pehari… Drugo vozilo, putnički kombi, parkiran je u selu, kod člana DVD-a! Po selu je i mnogo opreme.

– A u ovoj bivšoj Trgocentrovoj prostoriji, vidite kako izgleda, održavamo sastanke – pokazao nam je prostoriju u raspadnom stanju, kao iz Alan Forda.

Mlade snage

Cijeli će objekt biti obnovljen, a Trgocentrovo spremište, koje se nalazi u sredini, bit će preuređeno u još jedno spremište, za taj kombi.

Prošetali smo potom do susjednog sportskog parka. Ni sportski dom nije u nešto boljem stanju, ali mlade snage su se angažirale i vide svijetlu budućnost.

– Ma kod nas je isto tako, gotovo isto kao u vatrogasnom domu. Raduje nas što počinje obnova sportskog doma. I dalje nam je prioritet rad s mladima. Ovo nam je bila i jako uspješna seniorska sezona, hvala svim igračima, stručnom stožeru i upravi. Kad dobijemo uređene prostore, moći ćemo si postaviti još više ciljeve – kazao nam je Matej Flac, predsjednik NK-a Trnovec.

Predsjednik je nekih pola godine, ali dobro mu ide. I on je igrački doprinio suverenom pohodu prema peharu osvajača treće lige i plasmanu u viši rang. Načelnik Nikola Novak pak nam je otkrio cijenu skorih radova:

– Obnova sportskog doma stajat će 204 tisuće eura, od čega 50 daje Ministarstvo. Vatrogasni će stajati 195 tisuća, a novost od petka je da ćemo i za njega od Ministarstva dobiti 31.500 eura. Ostatak troška pada na općinski proračun – kaže načelnik. Podsjeća da su vatrogasci omogućili ulaganje time što su u veljači prenijeli objekt na Općinu Nedelišće na rok od pet godina.

Rok šest mjeseci

Čestita nogometašima na tituli prvaka, a posebno ističe vatrogasce. Iako su jedno od manjih društva, u godišnjem vatrogasnom bodovanju stalno su drugi ili treći u cijeloj općini. Imaju mnogo intervencija i spremni su na sve; požare, poplave i krize svake vrste.

Riječ je o tipičnim obnovama koje uključuju krovište, pročelje, sustav grijanja i rasvjete te uređenje unutrašnjosti.

– Moramo to napraviti. Vatrogasci nam si nemaju ni gdje ruke oprati nakon intervencije. Opremu i vozilo čuvaju kod kuće, jedva da struju imaju – ističe načelnik Novak još jednom nužnost zahvata.

Oba projekta dobio je isti izvođač, što je dobro zbog efikasnosti. Na jednom je natječaju bio najpovoljniji, a na drugi se jedini javio. Maja Đurkin Međimurec, direktorica izvođača, najavila je radove za početak kolovoza, a rok za izvedbu je šest mjeseci.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3613

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije