sretno!

PUNO USPJEHA U RADU Dr. Ivan Bainrauch novi je liječnik specijalist kardiologije čakovečke bolnice

U Županijskoj bolnici Čakovec na Odjelu kardiologije s koronarnom jedinicom i na Odjelu intervencijske kardiologije zaposleno je devet specijalista i subspecijalista kardiologije, te je troje liječnika na specijalizaciji iz kardiologije

 -U našu ustanovu dolaze pacijenti iz cijele regije te se ponekad i radi toga stvaraju liste čekanja. Pacijenti vjeruju našim kardiolozima radi njihovog velikog znanja i stručnosti te radi dobre opremljenosti odjela. Naša bolnica postala je bogatija za još jednog kardiologa radi čega će se nastaviti sa smanjenjem liste čekanja i još povećati broj usluga.

Godišnje se na Odjelu hospitalizira više od 2000 pacijenata, dok se na Odjelu intervencijske kardiologije preko Dnevne bolnice godišnje obavi više od 1000 Koronarografija. Koronarografija predstavlja dijagnostičku pretragu kojom se putem rendgenskih zraka, a uz pomoć radiološkog kontrastnog sredstva prikazuju koronarne arterije.


Na Odjelu intervencijske kardiologije se još obavljaju i:


• INTERVENCIJE NA KORONARNIM ŽILAMA (PCI) – godišnje preko 500 intervencija


• ZBRINJAVANJE AKUTNOG KORONARNOG ZBIVANJA (INFARKT) – godišnje je zbrinuto preko 200 pacijenata


• UGRADNJA ELEKTROSTIMULATORA (PACEMAKER) – godišnje se postavi preko 100 uređaja

Rezultati su to svjetskih razmjera, naši kardiolozi i svi djelatnici tog odjela ponos su naše bolnice, ali i cjelokupnog hrvatskog zdravstva.

Odjel ima odlično vodstvo i djelatnike koji su svojim radom i vizijom ispred svog vremena te se nadamo izgradnji nove druge sale za intervencije, dolasku novih ultrazvučnih uređaja jer su oni to zaslužili. Jedino ćemo ih tako zadržati u našoj ustanovi a korist će imati stanovnici naše a i okolnih županija – rekao je v.d.ravnatelj bolnice dr. Šegović Igor.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije