MEĐIMURSKA POLICIJA

FOTO U Udruzi slijepih Međimurske županije održano predavanje na temu sigurnosti na internetu

Tema predavanja izazvala je veliki interes

Udruga slijepih Međimurske županije provodi program “Kvalitetniji život slijepih osoba u Međimurskoj županiji”, koji sufinanciraju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Međimurska županija i Grad Čakovec. Jedna od aktivnosti u sklopu programa su i razna predavanja i radionice za njihove članove.

Tako je temeljem zamolbe gđe Marine Krištofić, tajnice Udruge slijepih Međimurske županije, ujedno i voditeljice programa i projekata, za članove Udruge organizirano je predavanje o sigurnom korištenju mobitela i interneta.

Prošlog petka (19. srpnja), preventivke iz Ureda načelnika Policijske uprave međimurske odazvale su se pozivu te u prostorijama Udruge u Čakovcu, Strossmayerovoj ulici, održala edukativno predavanje na temu prevencije i sigurnog korištenja mobitela, računala, interneta te različitih društvenih mreža.

Prisutnim članovima predstavljen je nacionalni preventivni projekt pod nazivom “Web heroj”, a koji se provodi pod geslom “Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba”. Projekt je usmjeren prevenciji kažnjivih ponašanja putem interneta s naglaskom na tzv. direktorske prijevare, prijevare s računima, vishing-krađu identiteta pozivom, phishing-mrežnu krađu identiteta lažnim porukama e-pošte, smishing-krađu identiteta SMS-om, krivotvorene lažne stranice banaka, romantične prijevare, krađe osobnih podataka te investicijske prijevare i prijevare u online kupovini. Na raznim primjerima iz prakse ukazano je na dobre, ali i opasne strane interneta te kako prepoznati prijevare na internetu uz savjete kako se od takvih stvari i zaštititi.

Tema predavanja izazvala je veliki interes kod članove Udruge te su uslijedila brojna pitanja. Također, prisutni su iznijeli i vlastite primjere sumnjivih objava, odnosno pokušaja prijevara putem interneta.

Na kraju predavanja sudionicima su podijeljeni promotivno-preventivni materijali nastali u sklopu projekta “Web heroj”, kao i razni promotivni materijali Policijske uprave međimurske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije