u čast Majke Božje Karmelske

FOTO Proštenje u Štrukovcu: Blagoslovljena nova vrata na ulazu u kapelicu

Tradicija proštenja nastavlja živjeti, okupljajući sve generacije i prenoseći duhovne vrijednosti na buduće naraštaje

Danas je Štrukovec bio mjesto okupljanja brojnih vjernika povodom tradicionalnog proštenja u čast Majke Božje Karmelske.

Ova svečanost, duboko ukorijenjena u vjersku i kulturnu tradiciju mjesta, ponovno je okupila zajednicu u slavlju i molitvi.

Današnju Svetu misu predvodio je generalni vikar Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić, čije su nadahnute riječi i prisutnost unijeli poseban duhovni ugođaj. Uz domaćeg župnika Marija Križanca, misnom slavlju nazočio je i nekadašnji župnik župe Selnica Josip Horvat. Liturgiju je dodatno obogatio Crkveni zbor župe Selnica, pod vodstvom Julijane Kočila

Na današnjoj misi mons. Antun Perčić, blagoslovio je nova vrata na ulazu u kapelicu, a župnik Mario Križanac izrazio je zahvalnost Gradu Mursko Središće i gradonačelniku Draženu Srpaku, koji su omogućili ovu donaciju, čime se pridonosi očuvanju vjerske i kulturne baštine.

Proštenje u Štrukovcu nije samo vjerski događaj, već i prilika za jačanje zajedništva među mještanima. Nakon mise, mnogi su iskoristili priliku za druženje, razgovor i zajedničko slavlje, podsjećajući se na važnost zajedničkih vrijednosti i tradicija koje čine temelj njihove zajednice.

Ovaj svečani dan još je jednom pokazao koliko je duboko ukorijenjena pobožnost prema Majci Božjoj Škapularskoj u srcima vjernika Štrukovca i okolnih mjesta. Tradicija proštenja nastavlja živjeti, okupljajući sve generacije i prenoseći duhovne vrijednosti na buduće naraštaje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije