Krumpir Couture iz BELICe

OBITELJ FILIPOVIĆ ‘Visoka moda nema granica, čak ni u polju krumpira!’

Ako ste mislili da su kroksice jedini hit među obućom ovog ljeta, razmislite ponovno!

Na tradicionalnom Danu polja krumpira u Belici, održanom 18. srpnja 2024., pojavila se neočekivana modna kombinacija koja je sve prisutne ostavila bez daha – kroks natikača veličine 50 i krumpir koji je odlučio izrasti do skoro te veličine i pritom ostati savršeno pravilnog oblika. Da, dobro ste pročitali.

Krumpir sorte ‘Jolene‘, izrastao na polju vrijedne obitelji Filipović, bio je toliko velik da je savršeno pristajao u kroks natikaču veličine koja je gotovo rezervirana za Bigfoota. Ovaj krumpir, osim što je oduševio svojim dimenzijama, izazvao je i široke osmijehe među okupljenim poljoprivrednicima.

Naravno, za ovakav modni spektakl zaslužna je obitelj Filipović, treća generacija majstora uzgoja krumpira, koji su s ovim krumpirom jasno poručili: “Visoka moda nema granica, čak ni u polju krumpira!

Događaj je organizirala tvrtka Interagrico d.o.o. iz Čakovca, okupljajući brojne proizvođače iz Međimurja i drugih županija. Dok su posjetitelji uživali u razgledavanju 16 sorti krumpira, među kojima su se posebno istaknule sorte Arizona, Paradiso i crvena sorta Alouette, krumpir u kroksici je privlačio sve poglede i fotoaparate.

Mr. sc. Milorad Šubić, dipl. ing., dodatno je začinio atmosferu kratkim, ali zanimljivim predavanjem o višegodišnjim iskustvima primjene bioloških pripravaka pri uzgoju krumpira u Međimurju. Njegove riječi, premda ozbiljne i edukativne, nisu uspjele zasjeniti glavnu atrakciju dana – krumpir koji se udobno smjestio u kroksici.

Neki su se posjetitelji čak našalili kako bi obitelj Filipović trebala razmisliti o liniji modnih dodataka “Krumpir Couture” – jer tko zna, možda je ovo tek početak jedne nove modne ere! Za sada, možemo samo reći da je ovaj krumpir postao prava Instagram senzacija, jer tko bi odolio fotografiranju tako neobičnog prizora?

Ako mislite da je kroksica posebna, zamislite kako se tek osjeća ovaj krumpir. Pogledajte fotogaleriju i uvjerite se sami u ovaj nesvakidašnji prizor koji je zasigurno obilježio Dan polja krumpira u Belici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije