belica

DAN POLJA Obitelj Filipović iz Belice prezentirala pokusne sorte krumpira

Događaj je obogatio mr. sc. Milorad Šubić, dipl. ing., predavanjem na temu „Višegodišnja iskustva primjene bioloških pripravaka pri uzgoju krumpira u Međimurju“

U četvrtak, 18. srpnja 2024., na pokusnom polju „Poredje“ u Belici, održan je tradicionalan Dan polja krumpira u organizaciji tvrtke Interagrico d.o.o. iz Čakovca. Događaj, kojeg su posjetili brojni proizvođači iz Međimurja i okolnih županija, održan je na polju u vlasništvu obitelji Filipović, dugogodišnjih proizvođača krumpira.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Filipović temelji se na dugoj obiteljskoj tradiciji proizvodnje krumpira koja traje već tri generacije, a potencijal za nastavak tradicije postoji i u četvrtoj generaciji. Njihova proizvodnja obuhvaća sve faze, od sadnje, zaštite i gnojidbe, preko branja i skladištenja, pa sve do pakiranja i distribucije vlastitih proizvoda.

Okupljeni proizvođači imali su priliku vidjeti 16 različitih sorti krumpira, crvenih i bijelih, te čuti posebnosti i karakteristike svake sorte. Posebno su se istaknule bijele sorte Arizona i Paradiso, te crvena sorta Alouette.

Događaj je obogatio mr. sc. Milorad Šubić, dipl. ing., kratkim predavanjem na temu „Višegodišnja iskustva primjene bioloških pripravaka pri uzgoju krumpira u Međimurju“, pružajući vrijedne uvide i iskustva koja mogu pomoći proizvođačima u unaprjeđenju svojih praksi.

Dan polja krumpira, osim što je prilika za razmjenu iskustava i znanja, istovremeno je i mjesto gdje se tradicionalni način proizvodnje susreće s inovacijama i novim tehnologijama, čime se osigurava svijetla budućnost ove važne poljoprivredne kulture brojnih Međimuraca.

U nastavku svakako pogledajte fotogaleriju s događaja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije