ŠTETA NAKON OLUJE

TUČA UNIŠTILA NASADE Procijenjena šteta u Domašincu veća od 100 tisuća eura

Snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom prošlo je u subotu kroz Međimurje - jedno od najpogođenijih mjesta jest Domašinec i okolica

Snažno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom prošlo je u subotu kroz Međimurje. Jedno od najpogođenijih mjesta jest Domašinec i okolica. Tamo se šteta na povrtnim kulturama procjenjuje se na stotine tisuća eura.

Sav trud otišao u roku 10 minuta

Intervju za HRT dala je Maja Zelenić, poznata međimurska poljoprivrednica: “To je bilo nešto prestrašno, ogromni crni oblak, to se vidjelo samo na filmovima dosad. U roku od 10 minuta tukla je tuča nenormalno, veličine ping-pong loptica. Paprike više nisu za upotrebu, nisu za prodaju, za preradu možda, ali ovo je nezrela paprika pa meso nije dobro. Jako sam razočarana, tako smo se trudili, tako je bila lijepa paprika ove godine. I sad nemamo ništa, izgubili smo sve”, rekla je Maja. Oštećeni su i njihovi plastenici koji su potpuno izbušeni. Maja Zelenić procjenjuje štetu na nekoliko tisuća eura.

Šteta na bučama 100 tisuća eura

Slaven Peršak iz Domašinca je pak izgubio cijeli nasad buča, kojima je ova trebala biti dobra godina. Procjenjuje da će šteta na bundevama iznositi i do 100 tisuća eura.

Nažalost, vremenska prognoza neće mirovati. Slijedi nam još ljetnih oluja te se nadamo bez dodatnih šteta za poljoprivrednike, ali i stanovnike Međimurja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije