sigurnije u prometu

VAŽNI PROJEKTI U Peklenicu stiže novih 40.700 eura

Nedugo je završeni projekt aglomeracije te su sve prometnice u naseljima obuhvaćenim aglomeracijom obnovljene

Radi se o Murskom Središću, Peklenici i Hlapičini, a kod obnove cesta obnavljale su se i pješačke staze. Tako je u Tekstilnoj ulici u Murskom Središću u potpunosti obnovljena pješačka staza, a u Poljskoj ulici izgrađena potpuno nova.


Prije dvije godine sa biciklističkom trakom spojena je Peklenica sa Murskim Središćem, a sada slijedi nastavak od ulaska u Peklenicu pa do trgovine Kitro. Gradit će se staza u dužini 570 metara vrijednosti 250.000 eura, a troškovi same izgradnje podijeliti će se između Grada Mursko Središće i Županijske uprave za ceste otprilike popola.

Time nastaje obveza grada Mursko Središće sufinanciranja tog projekta u iznosu oko 125.000 eura. Grad je kandidirao svoj udio sufinanciranja prema Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te je putem Javnog poziva koji se zove Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2024. godini odobrena pomoć od 40.700 eura.

Time se olakšava realizacija projekta, a proračunska sredstva se mogu usmjeriti u nešto drugo.
Uz to za koji dan započinju radovi na izgradnji biciklističke trake prema naselju Hlapičina u vrijednosti od 213.735,19 eura. Od toga je udio Grada Mursko Središće 75.789,05 eura, ali i kod tog projekta Grad je tražio sufinanciranje od strane Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te je isto i odobreno u visini od 33.000 eura što je također značajna pomoć za gradski proračun.


Uz to radi se rekonstrukcija državne ceste kroz naselje Štrukovec pa sve do ulaska u Mursko Središće te će i Štrukovec dobiti pješačke staze, a sa biciklističkim trakama biti će povezan sa Murskim Središćem.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije