čestitamo

OBRTNIČKA KOMORA Održana podjela svjedodžbi o naukovanju-položenom naučničkom ispitu

Maturanti strukovnih zanimanja koji su školovanje završili po JMO modelu u sklopu završnog ispita polagali su i naučnički ispit na kojem su pokazali znanja i vještine koje su stekli tijekom brojnih sati naukovanja sa svojim kolegama i mentorima u obrtima i poduzećima

Za uspješno odrađeno naukovanje i položen naučnički ispit Obrtnička komora Međimurske županije izdaje Dodatak svjedodožbi o naukovanju / položenom naučničkom ispitu. Danas smo za naše maturante koji su naučnički ispit položili u ljetnom roku organizirali svečanu podjelu svjedodžbi.


Od ukupno 138 svjedodžbi, u Tehničkoj školi Čakovec 92 učenika položilo je naučnički ispit (zanimanja automehaničar, autoelektričar, autolimar, bravar, strojobravar, tokar, elektroinstalater, elektromehaničar), u Gospodarskoj školi Čakovec 22 učenika (zanimanja frizer, kozmetičar, obućar, krojač), u Graditeljskoj školi Čakovec 20 učenika (zanimanja fasader, zidar, stolar, vodoinstalater), te u Srednjoj školi Prelog 4 učenika (zanimanja mesar i pekar).

Predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije, Dražen Novak poručio je maturantima kako završetan srednjoškolskog obrazovanja nije samo završetak jednog važnog razdoblja, već i početak novog poglavlja u njihovim životima. Ove svjedodžbe nisu samo priznanje njihovom trudu, već i ulaznica u svijet obrtništva i poduzetništva.

Također, maturantima su poželjeli puno uspjeha u životu i radu uz nadu da će većina njih nastaviti raditi u zanimanjima za koja su se školovali jer se radi o vrlo traženim i dobro plaćenim poslovima.

-Nakon što steknu dvije godine radnog iskustva u svom poslu, očekujemo ih u Obrtničkoj komori na polaganju majstorskog ispita koji je kruna i najviša razina školovanja u obrtničkim zanimanjima.- kažu iz Obrtničke komore.


.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije