bilo je odlično

‘KRILA OLUJE’ ZA KRAJ Više od 20 tisuća posjetitelja uživalo u spektakularnom programu CIAV-a

Ovogodišnji CIAV (Croatian International Airshow Varaždin), najveća zrakoplovna priredba u ovom dijelu Europe završio je sinoć, ponovo dojmljivim nastupom akrobatske grupe Krila Oluje

Ovu dvodnevnu zrakoplovnu priredbu, koja je održana pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, proteklog je vikenda vidjelo više od 20 tisuća posjetitelja.


-Dojmovi su fantastični. Dvodnevni, dinamični program na varaždinskom nebu, ali i na varaždinskom aerodromu, bio je sjajan. Na varaždinskom aeromitingu uživali su sudionici programa i publika. Sudionici aeromitinga bili su oduševljeni gostoprimstvom i uvjetima koje su imali na varaždinskom aeromitingu. Rafalei su nad Varaždinom letjeli tri dana i napravili impozantan program, po prvi puta smo u Varaždinu vidjeli bombarder iz Drugog svjetskog rata – B-25 Mitchell te MIG – 15, popularni „Fagot“, jedini koji još uvijek leti a koji je također oduševio svojim nastupom. I ove smo godine u programu imali zrakoplov Galeb G-2. Svojim programom ponovo su oduševili i piloti akrobatske grupe Krila Oluje, koji su letjeli u punoj formaciji od šest zrakoplova. Zoltan Veres i ove je godine izveo sjajan akrobatski program, a izvrstan nastup imali su u nedjelju i dva Alpha Jeta, zrakoplovi Red Bull flote iz Salzburga, koji su prvi puta nastupili na našem aeromitingu. Ponovo su odlični bili i piloti Slovenskog ratnog zrakoplovstva. Publika je imala priliku vidjeti i helikoptere Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – Black Hawk i Kiowa Warrior, te helikoptere Bell 206 i 2012 Ministarstva unutarnjih poslova, padobranski desant te helikopterski desant koji su u subotu izveli pripadnici ATJ Lučko. Velik broj posjetitelja privukla je i izložba naoružanja Kopnene vojske. CIAV se je ponovo potvrdio kako jedna od najboljih zrakoplovnih priredbi te vrste u Europe – istaknuo je Robert Mišak, predsjednik Aerokluba Varaždin.


Suorganizatori ovogodišnjeg CIAV-a su bili Grad Varaždin i Varaždinska županija, a ova atraktivna zrakoplovna priredba organizirana je pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te Ministarstva obrane, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Ministarstva turizma.


-Zahvaljujem Ministarstvu obrane, bez čije podrške ne bismo uspjeli prirediti takav, atraktivni program. Zahvaljujem svim sponzorima, donatorima, svima koji su pomogli da ovogodišnji aeromiting bude tako uspješan i atraktivan. Sljedeće godine Aeroklub Varaždin obilježava 95 godina postojanja, pa će to biti prigoda da organiziramo još bolji, još veći i još atraktivniji aeromiting – najavio je predsjednik Aerokluba Varaždin.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije