aeroklub međimurje

VIDEO I FOTO Aeroklub Međimurje na CIAV 2024 Airshowu u Varaždinu

U letačkom programu, njihovi članovi Damir Horvat i Božo Dodlek demonstrirali su let u formaciji dviju motornih jedrilica Scheibe Falke 25

Aeroklub Međimurje uspješno se predstavio na ovogodišnjem CIAV 2024 Airshowu u Varaždinu, prikazavši raznoliku djelatnost svojih sekcija i aktivnosti.

Na njihovom izložbenom prostoru predstavili su jedriličarsku školu, školu motornih jedrilica (TMG), RC školu za djecu, natjecanja u sklopu Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza te modelarske projekte koje naši mentori realiziraju u suradnji s MORH-om.

U letačkom programu, njihovi članovi Damir Horvat i Božo Dodlek demonstrirali su let u formaciji dviju motornih jedrilica Scheibe Falke 25C, što je dio aktivnosti TMG škole.

U sekciji RC modelarstva, Nikola Lehkec je impresionirao posjetitelje svojim mlaznim RC zrakoplovom Viperjet, demonstrirajući izvanredne vještine upravljanja ovim tipom zrakoplova. Atraktivni modeli izloženi na njihovom prostoru, vlasništvo Aerokluba Međimurje, dodatno su obogatili događaj.

-Poseban trenutak bio je kada su naši mladi modelari dobili priliku prošetati užarenom platformom tijekom vrhunca eventa. Vidjeti rad operatera, pilota, mehaničara i vatrogasaca izbliza bilo je neprocjenjivo iskustvo za njih. Zahvaljujemo organizatorima na omogućavanju ovog jedinstvenog doživljaja.

Na kraju događaja, dio uprave Aerokluba Međimurje i djeca posjetili su poznatu akrobatsku skupinu KRILA OLUJE. Djeca su imala priliku sjesti za komande moćnog Pilatusa PC-9M, što im je omogućilo da, bar u mislima, poleti u formaciji šest zrakoplova. Ovaj trenutak bio je nadahnuće koje će možda jednog dana postati stvarnost, a cilj uprave Aerokluba Međimurje i mentora je pomoći djeci da ostvare svoje snove.

Zahvaljujemo svim članovima Aerokluba Međimurje koji su se brinuli o djeci, organizatorima Airshowa i roditeljima na povjerenju. Ovaj događaj bio je siguran i nezaboravan za sve sudionike – poručuju iz Aerokluba Međimruje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije