BIG JUMP

VIDEO I FOTO Na plaži u Svetoj Mariji: Više od 500 ljudi skočilo u vodu za očuvanje rijeke Drave

Svaka čast svima!

Općina Sveta Marija u suradnji s lokalnim udrugama i Zaštitarsko-ekološkom udrugom ‘Senjar’ ZeuS iz Donje Dubrave uspješno je organizirala tradicionalni događaj pod nazivom Big Jump – Veliki skok za rijeku Dravu 2024.

Skok je održan u nedjelju, 14. srpnja, na lokalnom kupalištu u Svetoj Mariji. Glavni događaj, zajednički skok u rijeku Dravu, održan je točno u 15 sati. Ovaj simbolični protest protiv prekomjerne regulacije rijeka i podsjetnik na važnost očuvanja prirodnih vodotoka okupio je mnoge građane i zaljubljenike u prirodu koji su s oduševljenjem sudjelovali. Na plaži se našlo oko petstotinjak ljudi.

Svima njima riječi zahvale na dolasku uputila je načelnica Đurđica Slamek koja je osobno prisustvovala ovom događaju.

Osim simboličnog skoka, posjetitelji su uživali u obilju zabave i aktivnosti.

Program je uključivao kupanje, odbojku na pijesku, vodene igre s vrijednim nagradama te školu veslanja u organizaciji Udruge ZeuS. Sve je to odlično organizirala Općina Sveta Marija, odnosno Odbor za turizam i njegova predsjednica Gabriela Tokar Jakupek. Općina je i financirala hranu te sve nagrade.

te školu veslanja u organizaciji Udruge ZeuS. Općina Sveta Marija osigurala je besplatnu i ukusnu hranu koju su pripremile lokalne udruge, dok je NK Mladost Sveta Marija bio zadužen za osvježavajuće napitke.

Ovaj događaj još jednom je potvrdio važnost zajedničkog djelovanja za očuvanje okoliša i prirodnih resursa, a sudionici su svojim entuzijazmom i podrškom pridonijeli uspjehu Big Jump-a 2024.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije