HALICANUM FEST

AKROBATSKA PREDSTAVA Ples na svili u Toplicama Sv. Martin oduševio posjetitelje Halicanum Festa

Predstava je podsjetila na antičke skupine koje su putovale od grada do grada i zabavljale pučanstvo na tržnicama drevnog svijeta, a ujedno je oduševila moderne posjetitelje Halicanum Festa i plijenila njihovu pozornost

U nedjelju, 13. srpnja, u Toplicama Sveti Martin održao se Halicanum Fest – jedinstvena turistička manifestacija koja vraća u najsjajnije dane Rimskog carstva. Halicanum Fest nazvan je po gradu Halicanumu iz 1. stoljeća nakon Krista koji se protezao 3 kilometara na području današnjeg Svetog Martina na Muri.

Iako je program poremetila snažna oluja koja je zahvatila dio Međimurja i nanijela značajne štete, sudionici manifestacije, ali i posjetitelji se nisu dali – Halicanum je obnovljen! Jedna od atrakcija manifestacije bila je akrobatska predstava InspirAntika skupine Traumatic Arts.

Predstava je podsjetila na antičke skupine koje su putovale od grada do grada i zabavljale pučanstvo na tržnicama drevnog svijeta, a ujedno je oduševila moderne posjetitelje i plijenila njihovu pozornost. Ples na svili, ples na zračnom obruču i akrobalans četvero artista prikazao je potragu umjetnice za inspiracijom koja joj dolazi u pijanom snu u obliku antičkog fauna i vila.

U videu vam donosimo jedan upečatljivi dio predstave, ples na svili dviju akrobatkinja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije