SVE GORE I GORE

CRVENI ALARM Toplinski val nije ni blizu vrhunca

'Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama', upozoravaju iz DHMZ-a

Toplinski val u Hrvatskoj mnogima nije nimalo ugodan, a dežurne službe upozoravaju na moguće zdravstvene probleme. Pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće, stoji u današnjoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda. piše Večernji list.

“U unutrašnjosti poslijepodne uz jači razvoj oblaka lokalno je moguć pokoji pljusak s grmljavinom, osobito u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab, ponegdje do umjeren istočni, na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni, još ujutro burin. Najviša temperatura zraka većinom između 32 i 37°C”, navode.

Crveni meteoalarm, što znači da je vrijeme opasno, proglašen je za područje Zagreba, Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika. “Toplinski val! Maksimalna temperatura > 35°C; Minimalna temperatura > 22°C.

Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama”, upozoravaju iz DHMZ-a.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije