dogovor sa svim županima

NOVI DATUM Andrej Plenković: ‘Škola počinje 9. rujna!’

Premijer Andrej Plenković u Sisku danas predsjeda sastankom sa županima i predstavnicima udruga gradova i općina. Škola počinje 9. rujna, takav je dogovor sa svim županima, najavio je Plenković

Govorio je i o inflaciji, piše Index.hr. “Jako je dobro da je ona 2.4 posto, očekujemo visok stupanj odgovornosti svih aktera na tržištu da se cijene nepotrebno ne dižu više nego što je realno”, prenosi N1.

“Što se tiče pitanja stambene politike, dva su ključna pitanja za građane i vladu, a to je pitanje životnog standarda, plaća, mirovina, cijena, a s druge strane pitanje stanovanja. U tom kontekstu Bačić s timom suradnika priprema strategiju stambene politike u okviru koje će se razmotriti pitanja koja se nazivaju kao da je porez na nekretnine”, kazao je Plenković pa nastavio:

“Cilj je da dođe do obuzdavanja cijena kvadrata stanova ili kuća i to je tema kojom ćemo se najviše baviti i mjere će ići u tom smjeru da priuštivost stanovanja bude realna.”

Što se tiče nevremena u Bošnjacima i njegovih posljedica, Plenković je rekao da se sada procjenjuje šteta.

Plenković o hakerskom napadu: S kriminalcima se ne pregovara


Osvrnuo se i na hakerski napad na KBC Zagreb. Kaže da bi se isto postavio i da su državni podaci bili u pitanju. Podsjetimo, premijer je u više navrata ponovio da se s kriminalcima ne pregovara.

“Što ćemo pregovarati s nekim tko je cyber kriminalac? Kad bismo mi kao država napravili tako nešto, mi ćemo platiti, a vi nam to vratite, pa mi bismo si napisali na čelo ‘meta’, samo im uzmite, oni će vam dati pare, pa to nijedna država ne radi”, poručio je Plenković.

Osvrnuo se na pitanje rodne ideologije i poruke iz DP-a o tome i uvođenju rodnih studija. “Već sam odgovorio na to pet puta u zadnje vrijeme. To su procedure koje se odvijaju na razini sveučilišta i Ministarstva znanosti”, kratko je poručio.

Komentirao je i Fortenovu i činjenicu da je Pavao Vujnovac postao većinski vlasnik: “Nama je najvažnije da kompanija funkcionira.”, navodi Index.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije