NA SJEDNICI SKUPŠTINE

KAKO POSLUJE LJEKARNA ČAKOVEC? Samo Gornji Mihaljevec generira gubitak

Iskazana je potreba za većim i kvalitetnijim prostorima za ljekarne u Murskom Središću i Donjem Kraljevcu

Ljekarna Čakovec je u 2023. godini ostvarila ukupne prihode u iznosu od 13,913.372 eura, dok su rashodi iznosili 13,669.969 eura te je dobit nakon oporezivanja iznosila 198.888 eura, navodi se uz ostalo u izvješćima o poslovanju spomenute ustanove predstavljenima na sjednici Skupštine Međimurske županije koja potpisuju ravnateljica Andreja Knežević i predsjednica Upravnog vijeća Vesna Baranašić Horvat.

Od ukupno 11 ljekarna, odnosno ljekarničkih jedinica koje posluju u sklopu Ljekarne Čakovec, samo je ljekarna u Gornjem Mihaljevcu u 2023. godini ostvarila negativan financijski rezultat. Štoviše, ta ljekarnička jedinica kumulira gubitak od samog početka svojeg rada u lipnju 2021. godine, te je na kraju 2023. gubitak iznosio 62.000 eura.

Stav Upravnog vijeća je međutim da lijekovi moraju biti dostupni svim stanovnicima Međimurske županije, pa se minus pokriva iz poslovanja ostalih ljekarničkih jedinica. Kad je riječ o njima, iskazana je potreba za većim i kvalitetnijim prostorima za ljekarne u Murskom Središću i Donjem Kraljevcu te želja da ljekarna u Prelogu više ne bude u zakupu, već da ima vlastiti prostor. Također, planira se obnova, odnosno robotizacija skladište centralne ljekarne u Čakovcu.

Ljekarna Čakovec (svih 11 ljekarničkih jedinica) u prošloj je godini inače izdala 782.422 recepata što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu (u izvješću ne piše koliko). Ustanova je u 2023. godini imala 81 zaposlenog. Prosječna neto plaća iznosila je 1594 eura, plaća ravnateljice 2817 eura bruto, a primjerice, magistra farmacije 2045 eura (bruto).

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3611

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije