KULTURNI PROGRAM

DANI OPĆINE Priredba KUD-a Belica oduševila publiku raznolikim programom

U sklopu proslave Dana Općine Belica, članovi Kulturno-umjetničkog društva Belica prikazali su okupljenima bogat program

U nedjelju, 7. srpnja, Društveni dom Belica bio je ispunjen veseljem i pjesmom povodom priredbe Kulturno-umjetničkog društva Belica. Ova priredba, koja je održana u sklopu proslave Dana općine Belica, još jednom je pokazala bogatstvo kulturne baštine našeg kraja.

Program je vodila ljupka Tia Šarkanj, jedna od najmlađih članica KUD-a, koja je svojim šarmom i entuzijazmom dodatno uljepšala nedjeljno popodne Na početku programa, prisutne su pozdravili načelnik općine Zvonimir Taradi i predsjednik KUD-a Petar Janušić, koji su izrazili ponos i zadovoljstvo zbog tradicije koju KUD Belica čuva i prenosi generacijama.

PROGRAM

Folklorna sekcija KUD-a Belica uprizorila je običaj žetve, izvevši splet pjesama i plesova vezanih uz taj običaj. Publika je s oduševljenjem pratila svaku izvedbu, a energija i strast plesača bili su zarazni.

Uz pratnju tamburaša, solistica Patricija Juračić izvela je nekoliko pjesama koje su dirnule srca publike. Posebno emotivan trenutak bio je nastup Dragana Dragovića, koji je nakon dugo vremena ponovno zapjevao u Belici, što je izazvalo ovacije prisutnih.

Dramska skupina KUD-a izvela je dramu “Crvenkapica”, koja je oduševila kako najmlađe, tako i one starije u publici. Zbor Udruge umirovljenika pridružio se članovima KUD-a, izvevši tri pjesme uz pratnju Patricije Juračić na violini i Mateje Škvorc na klarinetu, što je upotpunilo glazbeni doživljaj večeri. Tamburaški sastav zaključio je priredbu svirajući splet pjesama koje su dodatno rasplamsale atmosferu.

Ova priredba još jednom je potvrdila važnost KUD-a Belica u očuvanju i promociji kulturne baštine, a brojna pubika svjedoči tome da ih se u Belici podržava.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije