DOĐITE

KUD BELICA Ove nedjelje pripremaju sjajan program povodom dana Općine Belica

Kulturno-umjetničko društvo Belica održat će svoju godišnju priredbu u nedjelju, 7. srpnja, s početkom u 17 sati, u Društvenom domu Belica

Ova priredba dio je proslave Dana općine Belica i obećava bogat program ispunjen glazbom, plesom i dramom.

Na priredbi će nastupiti tamburaši, folkloraši, dramska skupina i zbor Udruge umirovljenika. Svojim izvedbama dočarat će ljepotu i tradiciju međimurskog folklora i tradicije, što će zasigurno oduševiti sve prisutne.

KUD Belica osnovan je 1983. godine i od tada neprekidno djeluje kroz tri sekcije: folklornu, tamburašku i dramsku. Društvo bilježi brojne nastupe diljem Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske, gdje izvode plesove iz Međimurja, ali i drugih dijelova Hrvatske. Redoviti su sudionici županijskih i državnih smotri, na kojima postižu zapažene rezultate.

Tamburaški sastav KUD-a Belica također se može pohvaliti bogatom poviješću i uspjesima. Osnovan iste godine kao i društvo, osvojio je dvije srebrne i dvije zlatne plakete “Tambura Paje Kolarića” na međunarodnom festivalu tamburaške glazbe u Osijeku. Jedini su sudionici svih dosadašnjih županijskih smotri tamburaških orkestara i sastava Međimurske županije, a 2019. godine dobili su nagradu Zrinski, najviše priznanje u Međimurskoj županiji za promicanje kulturne baštine. Ove godine, postali su i ogranizator Županijske smotre tamburaških orkestara i sastava.

Voditeljica folklorne sekcije je Martina Žišković Strahija, dok je koreograf Tino Jelinić. Tamburaški sastav trenutno broji 14 svirača kojima je dirigent Danijel Požgaj, a voditelj Božo Premuš. Važno je napomenuti da će folkloraši ove godine ponovno predstavljati Međimursku županiju na smotri koreografiranog folklora u Čakovcu.

– Pozivamo sve ljubitelje kulturne baštine da dođu i podrže nas u očuvanja naše tradicije. Uživajte u popodnevu ispunjenom glazbom, plesom i dramom te zajedno proslavimo Dan općine Belica, istaknuo je Petar Janušić, predsjednik KUD-a Belica.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije