OPĆINA KOTORIBA

VIJEĆNIK ŽELJKO ŠEBEŠTJAN Vrijeme je za komunalnog redara

U općini Kotoriba se već godinama vode rasprave o obujmu posla koji ima komunalni redar i koji zbog dijeljenja radnog vremena s drugim općinama ne stigne odraditi

Barem ne kvalitetno, kažu općinski vijećnici.


Ponukan sve češćim okupljanjima na novom dječjem igralištu, u centru ispred liječnice i ispred dućana uz ispijanje alkoholnih pića, reagirao je prema načelniku Dariju Friščiću i vijećnik Željko Šebeštjan te pitao pišu li se kakve opomene ili kazne za nešto takvo.


– Koliko se sjećam, nedavno smo donijeli odluku o komunalnom redu gdje piše da se ne smije na javnim površinama konzumirati alkohol, naravno osim u iznimnim situacijama kao što su manifestacije i slično, pitao je na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća vijećnik Šebeštjan. Pitao je i je li načelnik zadovoljan radom komunalnog redara, kao i što je s namjerom o osnivanju vlastitog, općinskog komunalnog pogona kao i zapošljavanje redara koji u Kotoribi ima posla za puno radno vrijeme.


Načelnik Friščić odgovorio je da je svjestan da su dva radna dana, koliko redar radi u Kotoribi, premalo. Upućen je i u činjenicu da se na dječjem igralištu okupljaju ljudi koji konzumiraju vrlo vjerojatno alkohol i to bi trebalo riješiti i napisati kazne.


No osim u ponedjeljak i petak, kada redar Marinko Lukša radi u Kotoribi, ostale dane nema tko to raditi.
– A i njegovo radno vrijeme je ograničeno do tri sata, dok se takva okupljanja redom odvijaju popodne ili navečer, kaže Friščić. Uz ovakva okupljanja problem je i ilegalno odlaganje smeća uz još puno situacija o kojima bi morao brinuti redar, a imao bi posla i 24 sata.


Razmislit će o prijedlogu


– Slažem se da je krajnje vrijeme da razmislimo o osnivanju vlastitog komunalnog pogona koji nas ne bi trebao puno koštati, odnosno vjerujem da naš proračun to može podnijeti, konstatirao je Friščić te predložio da razgovaraju s ostalim Općinama i pokušaju dogovoriti drukčiji raspored.


No vijećnik Šebeštjan smatra da se predugo samo razgovara o ovom problemu pa predlaže da se zaista konačno razmotri prijedlog o osnivanju komunalnog pogona. S obzirom da s Općinama Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija imaju potpisan zajednički ugovor o zapošljavanju komunalnog redara, načelnik je rekao kako moraju vidjeti točne uvjete tog ugovora, ali da će u što skorijem roku vrlo vjerojatno pripremiti uvjete natječaja za zapošljavanje redara.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3610

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije