FOLKLORNI FESTIVAL

OČUVANJE BAŠTINE Međunarodni folklorni festival COFA dolazi u Malu Suboticu

COFA je međunarodni folklorni festival unutar mreže CIOFF UNESCO festivala, a bavi se očuvanjem i promicanjem kulturne baštine

Festival promiče raznolikost, potiče kulturni razgovor i uključenost te doprinosi očuvanju kulturne baštine.

Festival prezentira i afirmira nematerijalnu kulturnu baštinu i u užem smislu folklorno stvaralaštvo ne samo kroz uobičajene, klasične sadržaje, nego i kroz suvremenu interpretaciju različitih segmenata nematerijalne kulturne baštine te folklornog stvaralaštva kako bi ih približila senzibilitetu suvremenog čovjeka, odnosno senzibilitetu novih generacija djece i mladih.

Ovogodišnje Treće izdanje Međunarodnog folklornog festivala COFA održat će se od 7. do 12. srpnja 2024. u gradu Varaždinu te diljem Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije. Upravo će Općina Mala Subotica i KUU Zvon kao programski partneri festivala u ponedjeljak 8.7.2024. biti domaćini ponajboljim svjetskim folklornim grupama koje dolaze iz Perua, Indije, Njemačke i Bugarske.

Za gostujuće grupe pripremaju popratne sadržaje u vidu razgleda Etno zbirke i radionice ručnih radova, a središnji događaj je mimohod od osnovne škole do Doma kulture koji počinje u 19:30 sati te večernji koncert na vanjskoj pozornici na Trgu ispred Doma kulture s početkom u 20:00 sati. Uz goste će se predstaviti i folkloraši Zvona.

Festival je unazad dvije godine ugostio atraktivne folklorne grupe sa svih dijelova svijeta (iz Sjedinjenih Američkih država, Meksika, Poljske, Rumunjske, Gruzije, Kolumbije, Ukrajine, Švicarske, Slovenije i Hrvatske).
Generalni pokrovitelj festivala je Varaždinska županija uz pokroviteljstvo UNESCA i grada Varaždina.

Nemojte propustiti ovaj jedinstveni folklorni događaj u Maloj Subotici i Međimurskoj županiji koji donosi bogatstvo kulturne baštine iz čitavog svijeta, a isti je dio programa proslave Dana Općine Mala Subotica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije