PREVENTIVNE AKCIJE

FOTO Čakovečki policijski preventivci posjetili Kuršanec i Parag

Info pultu su pristupile osobe mlađe životne dobi koje su upoznate s slučajevima iz prakse kada su osobe postale žrtve trgovanja ljudima

U ponedjeljak, 1. srpnja 2024. godine u Paragu i 2. srpnja u Kuršancu, s Mobilnim preventivnim centrom policije, policijski službenici Policijske postaje Čakovec, proveli su preventivnu akciju „Zajedno“ usmjerenu na informiranje mještana Paraga i Kuršanca o vrstama trgovanja ljudima te kako prepoznati potencijalno trgovanje i kao otkloniti takve vrste opasnih situacija.

Policijski službenici proveli su aktivnosti iz nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ te su mještani informirani o štetnosti nasilja za pojedinca i društvo, (obiteljskog, nasilja nad ženama) kako spriječiti nasilje i kako prijaviti nasilje ako se dogodi. Vrlo je važno poticati međusobnu toleranciju, uvažavati jedni druge te raditi na nediskriminaciji.

Mještanima je predstavljen projekt „Lily“ s ciljem podizanja svijesti sprječavanja nasilja nad ženama s naglaskom da se nikakvo nasilje ne tolerira, da treba raditi na izgradnji društva u kojem će vladati nenasilje, dijalog i tolerancija. Osobama muškog spola objašnjeno je važnost ravnopravnost spolova i važnost nenasilnog ponašanja prema osobama ženskog spola.

Predstavljen je projekt „Web heroj“ gdje su mještani upoznati s opasnostima kibernetičkog kriminaliteta, kao i s mjerama prevencije i zaštite osobito u području online prijevara.

Promovirana je kampanja „Budi zakon, postani policajac/policajka“, kojom prilikom je svaki zainteresirani mještanin dobio informaciju o uvjetima pohađanja Programa srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja i Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Svima prisutnim su dijeljeni promidžbeni letci u sklopu preventivnih akcija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije