pjesma i druženje

LIJEPO GOSTOVANJE Folkloraši i tamburaši KUD-a Mura na Ivanju u Buševcu

Prvu polovicu godine 2024. murskosredišćanski umjetnici amateri obilato su ispunili programskim sadržajima folklorne, tamburaške, dramske i zborske sekcije

Vrijeme odmora koje se bliži Folkloraši i tamburaši KUD-a „Mura” Mursko Središće svakim su korakom i notom zaslužili, a onaj zadnji nastup, onaj koji pečati i polovi godinu, odradili su u nedjelju 23. lipnja gostovanjem u Plemenitoj općini Turopoljskoj.

Na poziv Ogranka seljačke sloge iz Buševca, nastupili su na folklornom programu „Običaji kroz godinu” manifestacije „Ivanje u Buševcu 2024”. Naši su umjetnici nastupali rame uz rame s društvima iz Gospića, Pleternice, Skakavca i Kravarskog, dostojno prezentirajući svoj grad, bratsku općinu Narda i mađarski dio Gradišća te Međimursku županiju spletom međimurskih plesova „Zaigrajte meni” i spletom plesova gradišćanskih hrvata Narde „Si ki su veseli”.

Nakon programa i zaslužene okrijepe uvijek slijedi ono ležerno i najveselije vrijeme zajedništva s domaćinima i gostujućim grupama, a u Buševcu kruna svemu sudjelovanje je na paljenju Ivanjskog krijesa. Putem pri povratku doma dogovorena je posljednja proba za ponedjeljak 1. srpnja. Ozbiljan nastavak rada počinje u prvim danima rujna kojemu mogu prethoditi „dežurne ljetne aktivnosti uz kotlić …”


More, planine, jezera i rijeke očekujte plesače i pjesmu folkloraša sa sjevera na vašim obalama, poljanama i vrhuncima – dolaze vam već za koji dan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije