VELIK USPJEH

STANKA GJURIĆ Film ‘Kruh’ nagrađen i uvršten u službenu selekciju festivala u Americi

Film "Kruh", renomirane hrvatske pjesnikinje i filmašice Stanke Gjurić, uvršten u službenu selekciju WideScreen Film & Music Video Festivala koji će održati u Torontu (Kanada), u listopadu ove godine

“Kruh” je odabran među više od 17.300 prijavljenih filmova te je, i prije početka festivala već okrunjen priznanjem “Honorable Mention”, čime je istaknuta njegova izuzetna kvaliteta i doprinos filmskoj umjetnosti.
Takva posebna priznanja često se dodjeljuju unaprijed na određenim festivalima kao dio procesa selekcije. Time se pravovremeno ističu filmovi prepoznati po kvaliteti, kreativnosti i inovativnosti. Ovaj pristup omogućava festivalu da dodatno promovira istaknute filmove i stvara rani publicitet za događaj.

WideScreen Film & Music Video Festival je popularan festival koji slavi filmsku i muzičku kreativnost, posebno usmjeren ka promociji nezavisnih umjetnika. Osnovan je prije deset godina, a pokrenuo ga je Jarrod A. Knowles, bahamski preduzetnik, s ciljem inspiriranja, stvaranja i distribucije umjetnosti koja istovremeno veliča i obogaćuje kreativni um. Festival se obično održava u Las Vegasu, u luksuznom Golden Nugget Las Vegas Hotel & Casino, a ranije je bio organiziran i na Floridi. Kao jedan od najcjenjenijih festivala tog tipa, posvećen je promoviranju nezavisnih filmova i muzičkih spotova iz cijelog svijeta. Okuplja talentirane umjetnike i industrijske profesionalce, pružajući im platformu za predstavljanje svojih radova i umrežavanje s ključnim akterima u filmskoj i muzičkoj industriji.

Stanka Gjurić, poznata po svom poetskom izražavanju i inovativnom pristupu filmu, u kratkometražnom filmu Kruh”, koji se ističe dubokom emocionalnošću i jedinstvenim poetskim pristupom, istražuje teme zajedništva i osnovnih ljudskih potreba, kroz emotivnu i vizualno bogatu naraciju. “Kruh” je već osvojio brojne pohvale i nagrade na međunarodnim festivalima, a ovo priznanje potvrđuje autoričin jedinstveni talent i doprinos globalnoj filmskoj zajednici.

Autorica je tim povodom izjavila: “Izuzetno sam ponosna što je moj film ‘Kruh’ prepoznat na ovako prestižnom festivalu. Ovo priznanje je potvrda mog rada i kreativne strasti. Zahvalna sam WideScreen Film & Music Video Festivalu na ovoj časti i radujem se što ću svoj rad podijeliti s publikom na festivalu u Americi.”

WideScreen Film & Music Video Festival pruža jedinstvenu priliku za predstavljanje inovativnih radova i inspiriranje novih generacija umjetnika. Uvrštavanje filma “Kruh” u službenu selekciju i nagrada “Honorable Mention” dodatno potvrđuju kvalitetu i relevantnost ovog filmskog projekta na međunarodnoj sceni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije