PROMJENJIVO

LJETNE VRUĆINE Toplinski val pri kraju, prolom oblaka na vidiku

Pred nama je još malo toplinskog vala, a onda stiže promjena.

Danas će biti pretežno sunčano i vruće, a najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 30 do 35 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U drugom dijelu dana ponegdje u unutrašnjosti umjeren i jak razvoj oblaka uz mogućnost za poneki lokalni pljusak, uglavnom u Slavoniji.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, mjestimice moguće jako.

Sutra će u prvom dijelu dana biti pretežno sunčano, a zatim postupan porast naoblake sa zapada. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša i grmljavina, lokalno i izraženiji pljuskovi uz mogućnost olujnog nevremena, ponajprije na sjeverozapadu, prenosi Index.hr

Vjetar slab do umjeren jugozapadni u okretanju na ponegdje prolazno jak sjeverni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, u noći će na sjevernom dijelu zapuhati bura.

Najniža temperatura sutra će biti između 16 i 21, na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna temperatura između 28 i 33°C.

Upozorenja za toplinski val pa promjena

Danas je za cijelu zemlju proglašeno žuto upozorenje za toplinske valove koje predstavlja umjerenu opasnost, osim za širu dubrovačku regiju za koju je izdano narančasto upozorenje, koje znači veliku opasnost.

Za sutra je žuto upozorenje proglašeno za širu osječku, zagrebačku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju.

Od utorka na dalje više nema upozorenja na toplinske valove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije