dani općine belica

BUDNICA Limena glazba Belica posjetila i dom svoje predsjednice Mateje Škvorc

Glazbenici su već u ranim jutarnjim satima započeli svoj obilazak ulica naselja Općine Belica

Povodom Dana Općine Belica, nastavila se i tradicija koju mještani s nestrpljenjem iščekuju svake godine – budnica Limene glazbe Belica. Ove godine, kao i prethodnih, glazbenici su rano ujutro krenuli s obilaskom ulica naselja Belica i Gardinovec, donoseći radost i veselje svojim nastupom.

Nakon što su posjetili i razveselili brojne domaćine, članovi Limene glazbe Belica stigli su i u dvorište svoje predsjednice, Mateje Škvorc. Mateja, najmlađa predsjednica u povijesti Limene glazbe Belica, već je dobro poznata mještanima. Iako mlada, pokazala je izuzetnu predanost i ljubav prema očuvanju limene glazbe koja na Belici traje već gotovo 120 godina.

Belički virtuozi limene glazbe, koji su ove godine putovali na prikolici i traktoru, ponosno su prodefilirali ulicama Belice i Gardinovca, svirajući prepoznatljive melodije marša. Poseban trenutak zbio se kad su stigli do doma Mateje Škvorc. Obitelj Škvorc dočekala ih je s osmijehom te “ićem i pićem”, a dvorište je ubrzo postalo ispunjeno zvucima limene glazbe.

Ovaj glazbeni konvoj nastavio je svoj put kroz Belicu i Gardinovec, posjećujući domove i šireći radost, dokazujući kako tradicija Limene glazbe Belica ne samo da traje, već i cvjeta zahvaljujući predanosti svojih članova i podršci lokalne zajednice. Pogledajte kako su belički glazbenici probudili predsjednika općinskog vijeća Petra Janušića:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije