50 godina svećeništva

VIDEO I FOTO Velečasni Pavao Markač: U duši sam jako sretan i nisam se nadao ni u snu da ću doživjeti Zlatnu misu

- Dragi i dobri ljudi, budite mi i dalje dobri, sretni i Bog je bolji nego što mislimo i čovjek je bolji nego što mislimo - poručio je

Na Ivanje, 30. lipnja, u Goričanu se održalo posebno misno slavlje povodom obilježavanja 50 godina svećeništva velečasnog Pavla Markača. Ovaj veliki jubilej, pola stoljeća plemenitog poziva i služenja Bogu i čovjeku, proslavljen je zlatnom misom. Propovjednik na misi bio je Antun Štefan.

Velečasni Pavao Markač služio je kao župnik u Imbriovcu, Legradu, Svetom Đurđu, Nedelišću i Svetoj Mariji. U razgovoru za naš portal, Markač je naglasio:

“Ja sam volio raditi za svoje župe i župljane. Između ostalog, izdao sam i četiri monografije o župama Imbriovec, Goričan, Nedelišće i Sveti Đurđ. Zlatnu misu neću samo slaviti u Goričanu, već sam pozvan i u moju prvu župu u Imbriovcu gdje će se 7. srpnja održati zlatna misa, ali i u Svetu Mariju, moju posljednju župu, gdje će se 11. kolovoza održati zlatna misa.”

Prije samog misnog slavlja, velečasni Markač izrazio je svoje zadovoljstvo i iznenađenje ovim trenutkom:

“U duši sam jako sretan i nisam se nadao ni u snu da ću doživjeti Zlatnu misu.”

Svojim župljanima i svim prisutnima uputio je srdačne riječi:

“Dragi i dobri ljudi, budite mi i dalje dobri, sretni i Bog je bolji nego što mislimo i čovjek je bolji nego što mislimo.”

U razgovoru za naš portal, velečasni Markač je dodatno poručio:

“Poručio bih čitateljima da uvijek postoji izlaz iz svake teške situacije, ne treba očajavati, već hrabro nastaviti dalje. Ne možemo utjecati na ratove i krize u svijetu, no možemo moliti za sebe i druge, možemo moliti Boga da nam pomogne i da snage. Kako je zapisano u jednom psalmu: ‘Povjeri Gospodinu svu svoju brigu i on će te pokrijepiti.’”

Ovaj značajan jubilej je prilika za okupljanje i slavlje zajednice koja je kroz desetljeća svjedočila predanosti i nesebičnosti velečasnog Pavla Markača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije