LABUDOVI NA MARINI

LIJEPI, ALI AGRESIVNI Labudovi posjetili izložbu “Priče s klupice” na Marini Prelog

Razlog neobičnog ponašanja labudova je nesavjesno ponašanje posjetitelja Marine - netko hranom privlači labudove na šetnicu i terasu ugostiteljskog lokala

Dok je ravnateljica Muzeja Croatia Insulanus Grada Preloga davala izjave za medije o današnjem otvorenju izložbe “Priče s klupice” na preloškoj Marini, posjetitelji i novinari iz strahopoštovanja su se odmaknuli od izložbenih panoa kako bi ustupili mjesto obitelji labudova koja je odlučila prošetati i pogledati izložbu.

Na nekoliko je minuta bilo pauzirano otvaranje izložbe dok su prisutni čekali da se labudovi povuku sami natrag u šaš. Naime, nitko nije htio otjerati ove lijepe ptice, koje su zbog svojeg zaštitničkog ponašanja nepredvidive, ali i agresivne.

Netko hranom privlači labudove na šetnicu i terasu ugostiteljskog lokala

Ugostitelj iz obližnjeg lokala, Vlado Sabolić, požalio nam se da labudovi nikada nisu šetali tako blizu lokala i da ovo ljeto posebice uznemiravaju posjetitelje. Strahuje da ne ozlijede kakvo dijete jer se dječje igralište nalazi odmah uz lokal.

Prema njegovim riječima, razlog neobičnog ponašanja labudova je nesavjesno ponašanje posjetitelja Marine.

Naime, svako jutro pronalazi komade kruha uz obalu jezera i na šetnici gdje se nalazi lokal – netko ih očito hrani. Kako kaže Vlado Sabolić, samo je pitanje vremena kada će se nekome nešto dogoditi, a tko će onda biti kriv?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije